Primož Roglič: Tega se bom spominjal celo življenje

Primož Roglič: Tega se bom spominjal celo življenje
30.07.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

“Tour je nekaj posebnega. Zahtevna nekaj več. Zahteva svoj focus, zato pa je nagrada toliko večja, če tu uspe nekaj doseči,” je za TV Slovenija dejal Primož Roglič.

Primož Roglič je veliki slovenski junak dirke po Franciji. Končal jo je na izjemnem četrtem mestu in tako postavil nov mejnik. Za TV Slovenija pa je kmalu po prihodu na cilj, še med prenosom zadnje etape povedal:

“Izpolnil sem velik cilj sezone in lahko sproščeno gledam v nadaljevanje sezone.” Prav neverjetno je, kako odličen je bil v zadnjem tednu, ko je napadal najboljše: “Nisem preveč utrujen. Danes so se mi zdele tudi te kocke v Parizu, veliko bolj ravne kot lani. Lani so se mi zdele najslabše kocke v življenju, danes pa je šlo. Morda, ker smo vmes vozili etapo v Roubaixu. Zaključili smo lep Tour. Sigurno se ga bom spominjal celotno življenje.”

Roglič je za TV Slovenija še dodal, da je zelo ponosen na to, kar mu je uspelo doseči, da pa se sploh še ne zaveda, kaj mu je uspelo doseči. So pa njegovi naslednji dnevi še kako zapolnjeni z obveznostmi. Med drugim ga že v soboto čaka naslednja dirka, klasika v San Sebastianu. “Domov še ne bom piršel, saj v torek potujem v Španijo. Urnik je naporen, poskušal pa bom unovčiti dobro formo še teh nekaj dni. Videli bomo. Vmes se želim tudi spočiti in uživati v the trenutkih, v tem, kar nam je uspelo doseči.”

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ