Primož Roglič: V čast mi je in počaščen sem

Primož Roglič: V čast mi je in počaščen sem
17.06.2018 AVTOR: DZ

Primož Roglič je veliki zmagovalec dirke po Sloveniji. Dobil je še kronometer in dodal: "V veselje mi je bilo nastopiti pred toliko navijači."

“Hočeš nočeš so mi vsi naložili nek pritisk, da moram zmagati. Start sicer ni bil najboljši, a iz dneva v dan sem se počutil boljše. Vedno pravim, da na koncu zmaga najboljši in tokrat sem bil to jaz. Zelo počaščen sem in vesel pred vsemi temi navijači, ki so nas prišli vzpodbujati. Vesel sem, da je zmaga ostala doma in najlepša hvala vsem navijačem.” To so bile prve besede Primoža Rogliča, potem ko se je veselil skupne zmage na dirki po Sloveniji. S tem je to preizkušnjo dobil že drugič. Prvič po letu 2015.

“Težje, lažje? Nikoli ni lahko zmagati, ne glede na to, na kateri dirki nastopiš. Vedno se moraš potruditi. Vedno morajo stvari steči do konca.” In tokrat je. Dobil je včerajšnjo kraljevsko etapo, potem pa še današnji kronometer: “Kar boleče je spet peljati kronometer po dirki po Baskiji je to bil sploh prvi zares intenzivni kronometer zame. Potrebujem še nekaj treninga, zagotovo. Ampak, saj smo videli. Pripravljenost na nekem nivoju je že, in upam da bom še nadaljeval in stopnjeval vse do Toura. Včeraj sem po dolgem času res imel tiste prave noge in v veselje mi je bilo nastopiti pred vsemi temi navijači, ki te res ponesejo. Zelo sem užival vse do cilja.”

Na koncu je imel kar 1:50 prednosti pred drugim Rigobertom Uranom. Preizkus pred Tourom je tako uspešno opravil: “To je bila moja prva dirka po dirki po Romandiji. Nujna intenzivnost, ki sem jo moral opraviti pred Tourom. Zdaj so še slabi trije tedni do starta Toura. Vmes bo še ogromno treningov, ogromno stvari se bo še zgodilo in odvilo. Moral bom še pametno potrenirati. Potem bom lahko vsekakor samozavestno odšel na Tour.” Tam bo zagotovo našel vsaj del tako strastnih navijačev, kot jih je imel na slovenskih cestah:

“Kaj naj rečem, v čast mi je in počaščen sem, da nas ljudje vsak dan pridejo vzpodbujati. Še posebej sem vesel, če vidim kakšno slovensko zastavo ali slišim slovensko besedo tudi na samem Touru.” Še prej pa bo moral pozdraviti vse rane, ki jih je nabral v zadnjem obdobju. Na pripravah je namreč padel in ima še zdaj kar globorano na desni nogi. Potem so tu manjše posledice padca med tekom pred sobotno kraljevsko etapo: “Čakam moment, da me zjutraj, ko se zbudim bolijo samo noge oziroma tisto, kar me pač mora boleti. Kljub vsemu imam še kar nekaj stvari, ki se morajo zaceliti. Sigurno bo šlo samo še na bolje, tako da bi moralo biti do Toura vse dobro.”

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ