Primož Roglič: Zadovoljen s položajem

Primož Roglič: Zadovoljen s položajem
14.05.2019 AVTOR: DZ, foto: LaPresse

"Očitno sem bil dovolj spredaj, saj nisem videl nobenega izmed padcev," je po 4. etapi dirke po Italiji povedal Primož Roglič.

“Dejstvo je, da smo vsi kandidati za skupni seštevek v ospredju in se borimo za mesta v ospredju, da se tako izognemo vsem nepotrebnim nesrečam, do katerih lahko pride. Zato vedno poteka hud boj za tista mesta,” je medijem po etapi pojasnil Primož Roglič. Nosilec rožnate majice je bil eden izmed redkih kolesarjev, ki se je uspel izogniti množičnemu padcu šest kilometrov pred ciljem.

Vsi najtesnejši zasledovalci v skupnem seštevku so namreč ostali ujeti v ozadju. Roglič je tako ostal celo v igri za zmago etape. Ob napadu Richarda Carapaza pa nihče ni imel pravega odgovora. Caleb Ewan se je v lov za Venezuelcem podal prepozno. "Seveda bi si želel poskusiti dobiti še etapo, vendar pa je bilo zame dovolj že, da sem etapo končal tako v ospredju. Zadovoljen sem bil s položajem," je medijem še pojasnil Roglič.

Pridobil je novih 18 sekund prednosti pred Yatesom, Nibalijem in Lopezom. Rogličeva prednost v skupnem seštevku pred Yatesom je 35 sekund. Po štirih etapah vodilni pred drugouvrščenim na Giru tako velike prednosti ni imel že vse od leta 1995. Roglič je prvi kolesar po Alessandru Petacchiju, ki je pred 16 leti vodil v prvih štirih etapah na dirki po Italiji.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ