Primož Roglič: Zastopati barve svoje države je posebna čast

Primož Roglič: Zastopati barve svoje države je posebna čast
02.10.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Primož Roglič se je po cestni dirki svetovnega prvenstva odzval tudi na svoji spletni stran primozroglic.com: “Hvala Slovenija.”

Primož Roglič je na cestni dirki svetovnega prvenstva zasedel 34. mesto. Spadal je med favorite, a padec dobrih 60 kilometrov pred ciljem je pokvaril vse načrte. Po cilju je kljub odrgninam in poškodbam potrpežljivo odgovarjal na vprašanja številnih slovenskih medijev. Že med prenosom cestne dirke se je v izjavi za TV Slovenija zahvalil številnim navijačem ob progi. Zdaj pa je podobno storil z zapisom na svoji spletni strani. Razkril je še nekaj drugih podrobnosti.

“Svetovno prvenstvo se ni zaključilo po naših željah. Čeprav je bilo od začetka vse pod kontrolo, sem se približno 60 kilometrov do cilja 260 kilometrov dolge dirke zapletel v padec. Brez radijskih zvez je postopek ob okvarah ali nesrečah med dirko drugačen, traja pa seveda veliko dlje. Čeprav mi je eden izmed sotekmovalcev takoj priskočil na pomoč s svojim kolesom, nisem mogel nadaljevati, ker nimava enakega zapenjanja pedal,” je svoj zapis na spletni strani primozroglic.com začel letos kapetan slovenske reprezentance. Takoj po padcu sta mu pomagala Jan Polanc in Simon Špilak.

Slednji se je med dirko celo obrnil, ko je videl, da je njegov kapetan v težavah. S skupnimi močmi so najboljše uspeli ujeti, pa čeprav je v tistih kilometrih glavnina krepko pospešila: “Sicer smo s pomočjo reprezentančnih kolegov, ki jim dajem čelado dol, ujeli glavnino, ampak že do tja porabili zelo veliko energije. Tempo je proti finalu dirke seveda naraščal, vse je zgledalo dokaj v redu, dokler me niso pred zadnjim, odločilnim vzponom napadli krči. Najverjetneje posledica padca, ampak nepoznan občutek, ko ne moreš kontrolirati svojih nog, zaradi “krompirjev” ki se ti pojavljajo pod kožo.”

Na spustu pred zadnjim ciljem se je Roglič pomaknil povsem v ospredje, potem pa se je sam boril za pozicije v ospredju. A tam se je poznalo, da je v lovu porabil preveč energije: “Finalni klanec je bil brutalen, ampak trdno sem bil odločen, da dirko končam, pa naj bo, kar hoče. Svetovno prvenstvo je enkrat na leto in zastopati barve svoje države je posebna čast. Čeprav mi ni bilo jasno, kako se bom privalil do cilja, sem bil tokrat kapetan in kapitan zadnji zapusti ladjo.”

To je Roglič tudi storil. Prišel je do cilja, ciljno črto pa prečkal na 34. mestu. Obenem se je znal zahvaliti tudi številnim gledalcem: “Posebna zahvala gre vsem slovenskim navijačem, ki so nas počastili s svojim obiskom in navijanjem. Počutili smo se kot doma, v morju slovenskih zastav. V imenu ekipe se zahvaljujem za neverjetno vzdušje, ki ste ga ustvarili. HVALA Slovenija. Zahvala gre seveda tudi celotni ekipi. Danes me vse boli, kraste se sušijo in rane čistijo in z dvignjeno glavo gledam proti novim izzivom…Do naslednjič, Rogla.”

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ