Rafal Majka: Zame bo to dobra priprava

Rafal Majka: Zame bo to dobra priprava
16.06.2018 AVTOR: DZ

Lanski zmagovalec dirke po Sloveniji Rafal Majka je v tretji etapi do Celjskega gradu zasedel četrto mesto, a je s tem tudi zadovoljen.

Rafal Majka je že na Celjski koči poskušal slediti Primožu Rogliču. Takoj sicer ni bil uspešen, a vseeno je uspel ujeti priključek. Poljak, ki brani lansko zmago pa je dobro pripravljenost potridl na zaključnem vpzonu na Celjski grad. Tam je osvojil četrto mesto. Pred njim so bili samo Rigoberto Uran, Daryl Impey in Primož Roglič. “Resnično sem zadovoljen, saj sem prihajam po dolgem premoru. To je dirka, ki jo jemljem za trening. Zato sem lahko s formo zadovoljen. Do konca pa je še dolga. Že jutrišnja etapa, potem pa še kronometer. Ampak, zame bo to dobra priprava,” je dejal Majka.

Poljak je bil tudi prepričan, da bodo Mohoriča, ki je ušel na spustu s Celjske koče uspeli ujeti: “Ni bilo lahko, a vsi, ki se borimo za visoka mesta v skupnem seštevku smo naredili vse, kar smo lahko. Potem so kolesarji Mitcheltona pričeli narekovati ritem in so tako ujeli Mohoriča.” Za konec pa je moral slediti še izjemnemu pospeševanju Primoža Rogliča: “Zares je močan, zelo eksploziven. Ampak, poskušali smo mu slediti.” Kaj pa se lahko zgodi v jutrišnji kraljevski etapi? Morda bo tudi Majka poskušal s kakšnim napadom.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ