Remco v Rogličevem slogu povečuje prednost

Remco v Rogličevem slogu povečuje prednost
30.08.2023 AVTOR: N. Gr., foto: La Vuelta

Tudi peta etapa se je končala s šprintom glavnine, še enkrat je bil najboljši nosilec zelene majice Kaden Groves. Kljub temu, da je bil dan zelo miren, je Remco Evenepoel še povečal prednost.

Po stresnih prvih treh etapah se je tempo v 4. in 5. precej umiril. Tudi danes pravega interesa za beg niti ni bilo, Alpecin Fenix ima dovolj moči in kolesarjev, da drži ubežnike na kratkem povodcu, ker je Kaden Groves v Španijo očitno prišel v odlični formi. Tudi tokrat se je etapa razpletla s šprintom, Grovesu so sotekmovalci pripravili odličen vlak, z odličnim "tajmingom" šprinta pa je tudi tokrat uspel priti do zmage.

Presenetljivo je bil tokrat njegov glavni izzivalec Filippo Ganna, ki je šprint začel skoraj hkrati z Grovesom, Avstralec pa ga je prehitel šele v zadnjih metrih. Če bi Italijan pospešil nekoliko prej, bi bil morda nevaren za zmago ... V boj za visoka mesta se tokrat ni vmešal Matevž Govekar, v zadnjem ovinku je po skupini zdrsnil preveč nazaj in potem za pravi šprint niti ni imel prostora, končal je na 18. mestu.

Za favorite za rdečo majico je bil to enostaven dan, pa vendar ima Remco Evenepoel največ razlogov za zadovoljstvo. Na letečem cilju 12 kilometrov pred ciljem je presenetil Grovesa in švignil do zmage, tako da je svojo prednost povišal za šest sekund. Enric Mas zdaj zaostaja za 11 sekund, Primož Roglič pa že za ne zanemarljivih 43 sekund.

Jutri bo na sporedu etapa s težkim zaključnim vzponom do observatorija Javalambre. Dolg bo dobrih deset kilometrov z 8-odstotnim povprečnim naklonom, v zadnjih petih kilometrih pa bo naklon na ozki cesti vseskozi v dvomestnih številkah. Leta 2019 je prav na tem vzponu Roglič začel naskok na prvo zmago na Vuelti, tokrat pa mora počasi začeti z lovom na izgubljene sekunde iz prvih petih etap. Jumbo Visma tokrat zagotovo ne bo dirkala tako defenzivno, kot je na vzponu do Arinsala, kjer je pospešil le Sepp Kuss.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ