Roglič bo priprave pred Tourom posvetil treningu kronometra

Roglič bo priprave pred Tourom posvetil treningu kronometra
29.04.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Do dirke po Franciji Primoža Rogliča ne bomo več videli na tekmovanjih, v dolgem pripravljalnem obdobju pa bo precej časa posvetil vožnji na čas, da bi preprečili lanski scenarij, pravi Mathieu Heijboer.


Heijboer je tisti, ki v Jumbo Vismi bdi nad pripravljenostjo kolesarjev in jim svetuje tudi pri načrtovanju treningov in priprav. V pogovoru za L’Equipe je Heijboer razkril, da se bo v prihajajočem pripravljalnem obdobju Roglič spet osredotočil na kronometer: »Lani nismo naredili nič narobe, je pa zaradi padca na Dauphineju in nesrečnih okoliščin pred odločilno vožnjo na čas v 20. etapi minilo kar šest tednov, odkar je bil Primož nazadnje na kolesu za kronometer, zato je bil seveda v velikem minusu. Temu se želimo letos izogniti.«

Roglič si je po zmagi na dirki po Baskiji že ogledal trasi vožnje na čas v 5. in 20. etapi Toura, skupno ga letos na dirki po Franciji čaka 58 kilometrov kronometra. »Naredil bo vsaj dve do tri vožnje s kolesom za kronometer na teden, cel čas bo imel ob sebi nekoga, ki bo skrbel zanj in nadzoroval njegov položaj na kolesu, da se bo Primož lahko čim bolj optimalno pripravil. V Španiji in tudi v Tignesu je dovolj cest, primernih za trening kronometra,« načrt razkriva Heijboer.

Slovenskega državnega prvaka po naporni pomladi najprej čaka precej dolg odmor, nato bo maja tri tedne preživel v Sierri Nevadi v Španiji, zatem pa bo zaključni del priprav opravil v Tignesu, od koder bo šel na štart Toura.Podoben način priprav je izbral že po Giru 2019, ko je bil 12 tednov brez dirk, nato pa je prepričljivo slavil na španski Vuelti. »Iz izkušenj vemo, da je Primož takoj po pripravah že lahko v vrhunski formi, ne potrebuje pripravljalnih dirk, zato se nam je načrt z daljšim odmorom in dolgimi višinskimi pripravami zdel najboj optimalen,« zaključuje Heijboer.

Roglič zaenkrat v programu nima predvidenega štarta na državnem prvenstvu, kjer bi branil majico prvaka.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ