Roglič na dirkah, s katerimi ima neporavnane račune

Roglič na dirkah, s katerimi ima neporavnane račune
17.01.2022 AVTOR: DZ

Spletna stran Wielerflits, ki je sodelovala pri predstavitvi ekipe Jumbo Visma je objavila podrobnejši seznam dirk Primoža Rogliča.

Jumbo Visma je pred dnevi imel predstavitev, na kateri so vodilni možje in tudi kolesarji predstavili največje cilje v sezoni. Po predstavitvi so se sicer “spopadli” s pozitivnim vzorcem na Covid-19 in odšli domov, a pri Wielerflitsu so se očitno dokopali do podrobnejšega programa dirk Primoža Rogliča.

Ta je sprva medijem dejal, da junija še nima načrtovanega nastopa na kakšni izmed dirk pred Tourom, pri Wielerflitsu pa pravijo drugače. Če je lani sezono začel na dirki Pariz-Nica, jo bo tokrat nekoliko prej. Že 26. februarja se bo udeležil enodnevne dirke v Franciji Faun Ardeche Classic. Naslednji dan bo nastopil na dirki Drome Classic. Potem pa bo sledil nastop na dirki Pariz-Nica. Govorimo o že 80. izvedbi te preizkušnje, na kateri je Roglič lani nastopil in bil tik pred končno zmago.

Prepričljivo je vozil in zmagoval vse do zadnje etape, ko je večkrat grdo padel in medtem ko so ostali njegove težave izkoristili za napad je Roglič ostal še brez pomočnikov. Tako se zdaj Roglič vrača na dirko, s katero ima še veliko neporavnanih računov. Ta bo potekala od 6. do 13. marca. Sledil bo nastop na klasiki Milano-Sanremo, ki bo na sporedu 19. marca. Aprila bo branil zmago na dirki po Baskiji. Ta bo potekala od 4. do 9. aprila.

Sledili bosta Valonska puščica in Liege-Bastogne-Liege. Potem pa priprave in pred Tourom očitno še dirka po Dofineji. Ta bo potekala od 5. do 12. junija. Tudi na tej dirki je že nastopil in bil tik pred končno zmago. Dan pred koncem pa je leta 2020 - takrat je sezono močno zaznamovala in na glavo postavila pandemija - grdo padel. Naslednji dan ni mogel nastopiti in vse do zadnjega sploh ni vedel, če bo lahko nastopil na dirki po Franciji.

Kako se je potem vse skupaj razpletalo, pa že vemo. Roglič je na dirki po Franciji vodil vse do zadnjega kronometra, kjer mu je rumeno majico prevzel Tadej Pogačar. Tudi tokrat bo sledil nastop na dirki po Franciji, zadnji del sezone pa naj bi Roglič spet nastopil tudi na dirki po Španiji. Tam namerava nastopiti že četrtič zapored. Trikrat je dirko dobil.

Program dirk
26.2.2022: Faun ARdeche Classic
27.2.2022: Drome Classic
6.3. - 13.3.2022: Pariz-Nica
19.3.2022: Milano-Sanremo
4.4. - 9.4.2022: Dirka po Baskiji
20.4.2022: Valonska puščica
24.4.2022: Liege-Bastogne-Liege
5.6. - 12.6.2022: Dirka po Dofineji
1.7. - 24.7.2022: Dirka po Franciji
19.8. - 11.9.: Dirka po Španiji

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ