Roglič po šprintu iz učbenikov na pragu skupne zmage v Kataloniji

Roglič po šprintu iz učbenikov na pragu skupne zmage v Kataloniji
24.03.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Volta a Catalunya

Primož Roglič in Remco Evenepoel sta bila tudi na najtežjem vzponu dirke po Kataloniji na Lo Port povsem poravnana, v šprintu pa je bil tokrat slovenski šampion prepričljivo močnejši.

Z nestrpnostjo smo po sredinem dvoboju in zmagi svetovnega prvaka pričakovali današnjo etapo dirke po Kataloniji, ki se je končala na vzponu Lo Port. Dolg je bil 8,8 kilometra z 8,6-odstotnim povprečnim naklonom in je bil prepričljivo najtežji na dirki.

Roglič je v sredo in včeraj v šprinterski etapi zadržal majico vodilnega, a sta bila z Remcom povsem poravnana. Na vzponu je tako lahko zavzel nekoliko bolj defenzivno držo, pri tem pa so mu pomagali kolesarji UAE Emirates, ki so narekovali močan tempo.

V zadnje tri kilometre so tako v ospredju vstopili Marc Soler, Joao Almeida, Evenepoel in Roglič in tako je ostalo do napada Evenepoela približno 800 metrov pred ciljem. Takoj si je privozil nekaj metrov naskoka, a Roglič ni paničaril, lepo je z ritmom nadoknadil razliko in spet prišel v zavetrje Belgijca.

Roglič je odlično počakal na pravi trenutek

Remco je z napadom potrošil preveč moči in ko je Roglič 100 metrov pred ciljem švignil mimo njega, se je Belgijec le usedel na sedež in se sprijaznil z drugim mestom, na koncu je imel celo šest sekund zaostanka v etapi.

Današnja etapa je bila zadnja prava priložnost, da pride do sprememb v generalni razvrstitvi, v kateri ima Roglič zdaj 10 sekund naskoka, tako da mora le še pazljivo v glavnini preživeti zadnji dve etapi in skupna zmaga na dirki po Kataloniji bo njegova.

Nov odličen dan za Jumbo Vismo, torej, saj so slavili tudi v Belgiji na klasiki E3 Saxo Classic.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ