Roglič selektorju Hauptmanu potrdil nastop na OI

Roglič selektorju Hauptmanu potrdil nastop na OI
13.07.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Slovenski selektor Andrej Hauptman je zbranim medijem v Franciji potrdil, da bo Primož Roglič kljub poškodbam v Tokiu nastopil tako na cestni dirki kot na kronometru.

Ko je Primož Roglič zaradi posledic grdega padca zapustil dirko po Franciji, se je porajalo vprašanje, če bo poškodbe lahko saniral do začetka olimpijskih iger v Tokiu, kjer bo cestna dirka na sporedu le šest dni po koncu Toura.

Njegov nastop je visel v zraku, tudi selektor Andrej Hauptman je dolgo čakal na njegovo odločitev, danes pa je za Delo in Val 202 v Franciji potrdil, da mu je Roglič sporočil, da bo del reprezentance na olimpijskih igrah v Tokiu. Nastopil bo tako na cestni dirki kot na kronometru, kjer bo edini predstavnik slovenske reprezentance.

»Primož se po hudem padcu počuti bolje, verjamem, da bomo na olimpijskih igrah v Tokiu optimalno pripravljeni, Tadej in Primož bosta liderja na cestni dirki, v vožnji na čas pa bo nastopil Primož,« je v Franciji za Val 202 potrdil selektor Hauptman.

Hauptman je torej prejel dobre novice, v Tokiu bo lahko računal na štiri kolesarje, ki jih je za cestno dirko podčrtal že na začetku sezone: Pogačar in Roglič bosta jasno v vlogi kapetanov, Jan Tratnik in Jan Polanc pa pomočnika.



Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ