Roglič v šprintu še povečal prednost pred sobotno etapo

Roglič v šprintu še povečal prednost pred sobotno etapo
06.11.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Razgibana 16. etapa se je končala s šprintom zelo razredčene glavnine, v katerem je bil Primož Roglič še enkrat več blizu zmagi, na koncu pa je moral priznati premoč Magnusu Cort Nielsnu.

Napovedi strokovnjakov, da bo 16. etapa sicer zahtevna, a ne dovolj, da bi kdo lahko napadel Primoža Rogliča, so se še enkrat več izkazale za povsem pravilne. V prvi polovici etape se je v beg podala šesterica kolesarjev, a so v ozadju kolesarji Bore in UAE Emirates predvsem na ravninskih delih skrbeli, da njihova prednost ni preveč narasla.

Morda bi ubežnikom vseeno uspelo v današnji etapi, če se ne bi v prvem delu v narekovanje ritma vmešali še kolesarji Ineosa, a so bili njihovi razlogi za narekovanje ritma precej nejasni. Dosegli so le to, da je prednost ubežne šesterice, ki je kmalu postala četverica, precej padla, na zadnjem vzponu pa so se v njihovo vodstvo zarezali še kolesarji ekipe Movistar, ki so prevzeli narekovanje ritma v glavnini.

Roglič se je v teh dneh naposlušal očitkov na račun svoje "barvite" oprave, a mu več kot očitno ne pridejo do živega.

Najdlje je v ospredju ostal Remi Cavagna, a se je moral dva kilometra pred ciljem tudi on sprijazniti, da z etapno zmago ne bo nič. Sledil je boj zelo razredčene skupine v šprintu, v katerem je izkušnje izkoristil Magnus Cort Nielsen in se veselil etapne zmage.

Zelo blizu mu je bil tudi Primož Roglič, ki je v šprintu ostal v dobrem položaju, a pospeškom Nielsna v ključnem trenutku ni bil kos, vseeno pa je tik pred ciljno črto zlezel mimo Ruija Coste in v žep pospravil še šest odbitnih sekund, ki mu bodo v jutrišnji etapi prišle zelo prav.

Na ciljnem vzponu na Covatillo bo zadnja priložnost za tekmece Rogle, da mu še slečejo rdečo majico, zaenkrat pa Slovencu v obrambi rdeče majice kaže zelo dobro.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ