Roglič zmagal še na kronometru in dobil dirko Po Sloveniji

Roglič zmagal še na kronometru in dobil dirko Po Sloveniji
17.06.2018 AVTOR: P. M., foto: Sportida

Primož Roglič je prepričljivo dobil kronometer od Trebnjega do Novega mesta in drugič dobil dirko Po Sloveniji. Drugi je bil na koncu Rigoberto Uran, tretji pa Matej Mohorič.

Primož Roglič je na slovenske ceste pred dirko Po Sloveniji lepo povabil navijače in ti so se odzvali in prišli množično podpreti kolesarje. Kolesar nizozemske ekipe Lotto NL-Jumbo pa se jim je zahvalil z drugo zmago na dirki: "Poglejmo vse te ljudi okrog, vsak dan spremljava ob cestah čez vse slovenske vasi. Kot nekakšen mini Tour se mi zdi. Zelo počaščen sem, da sem lahko nastopal in osrečeval vse te ljudi. Vedno poskušam iztisniti maksimum iz svojega telesa in tudi to je bila dobrodošla priprava na Tour."

Roglič je z včerajšnjo zmago v kraljevski etapi oblekel zeleno majico in jo z zmago na kronometru tudi prepričljivo ubranil: "Zame je bil najpomembnejši trenutek dirke včeraj. Ker je bilo bolje startati danes spredaj kot zadaj in loviti. Vse smo izpeljali brez napak tudi danes in na koncu se lahko zasluženo veselimo zmage."

Prednost pred Kolumbijcem Rigobertom Uranom je skoraj dve minuti, še malo več pa je zaostal Matej Mohorič. Član Bahrain Meride je bil na koncu s tretjim mestom v skupnem seštevku zelo zadovoljen: "Danes pred etapo so bile noge precej težke, ker sem dve težki etapi vozil precej agresivno, obakrat ciljal na etapno zmago, nekoliko manj na skupni seštevek, ampak danes mi je uspelo odpeljati odličen kronometer in smo vsi zelo zadovoljni. Bil sem povsem osredotočen na svojo vožnjo in poskusil čim hitreje odpeljati iz Trebnjega do Novega mesta in na koncu se je izšlo za skupno tretje mesto. Vzdušje je bilo cel teden enkratno, res hvala vsem navijačem, ki ste nas prišli spodbujati na ceste, pa tudi tistim, ki so dirko spremljali iz domačega naslanjača. Konkurenca je bila letos res huda, precej hujša kot je to običajno za dirke prve kategorije in mislim, da se bo dirka Po Sloveniji še naprej razvijala v tej smeri in bo v prihodnosti še boljša." Zadovoljen je bil tudi Uran: "Zelo sem vesel, saj je drugo mesto na tej dirki lep uspeh. Pred dirko po Franciji je to dober rezultat tako zame kot za ekipo. Dirka je lepa, z lepimi vzponi. Prvič sem bil tukaj, a vrnil se bom. No, verjetno se bom vrnil. Morda na počitnice. Primož Roglič je bil res močan in čestitam mu."

Tadej Pogačar je drugič zapored osvojil belo majico najboljšega mladega kolesarja. Član moštva Ljubljana Gusto Xaurum je bil od Michaela Storerja (Team Sunweb) boljši za dve sekundi. Za njima se je na šesto mesto uvrstil lanski zmagovalec Rafal Majka (Bora Hansgrohe). 19-letnik je po dirki povedal: "Včeraj sem bil že malo pesimističen, a sem našel motivacijo in danes sem se zbudil optimističen. Prišli smo po belo majico in dobili smo belo majico, tako da sem zadovoljen in ekipa je zadovoljna."

Nosilci majic:

Zelena majica: Primož Roglič (Slovenija, Team Lotto NL-Jumbo)

Rdeča majica: Simone Consonni (Italija, UAE Team Emirates)

Modra majica: Fausto Masnada (Italija, Androni Gioccatoli Sidermec)

Bela majica: Tadej Pogačar (Slovenija, Ljubljana Gusto Xaurum)

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ