Roglič: Potrebujem čas za razmislek

Roglič: Potrebujem čas za razmislek
20.09.2020 AVTOR: DZ, foto sirotti

"Razočaran sem. Jokal bom. Sem že. A je, kar je. Želel sem si drugačnega razpleta, vendar pa tega ne morem spremeniti." Je na novinarski konferenci dejal Primož Roglič.

Primož Roglič bo dirko po Franciji končal na drugem mestu, tik za Tadejem Pogačarjem, ki je v vožnji na čas uprizoril izjemno vožnjo. Dobil je kronometer in tudi prevzel rumeno majico. Roglič je po vožnji obsedel na tleh. Razočaran. Za Pogačarjem je zaostal za 1:56.

"Res je. Nisem imel najboljšega dneva, a Tadej je bil z drugega sveta zame in zagotovo si zasluži to zmago. Zato mu zares čestitam. Dal sem vse od sebe. To je vse, kar lahko rečem. Z rezultatom sem zadovoljen, a še vedno sem lahko ponosen na drugo mesto. To je vse."

Roglič je kmalu po startu zaostajal. Po petih kilometrih že za deset sekund, potem pa se je ta razlika samo še povečevala: "Očitno nisem imel dovolj moči. Izgubljal sem potrebno moč. Do cilja sem dajal vse od sebe." Sicer pa je bil Pogačar precej boljši od vseh ostalih. Roglič je namreč postavil peti čas kronometera.

"Nisem vedel, da bom imel slab dan. Vseskozi sem izgubljal. Upal sem, da bo Tadej tudi imel težke trenutke, zato sem pritiskal in ves čas verjel vase. Na koncu pa sem bil daleč od zmage."

Roglič je na letošnji dirki po Franciji lahko računal na zelo močno ekipo Jumbo Visma. Na koncu sta ga pričakala tudi Wout Van Aert in Tom Dumoulin: "Žal mi je za fante, vendar tega nisem storil nalašč. Vsak dan sem se boril po najboljših močeh. Sem pa zelo ponosen nanje in na predvse v zadnjih treh tednih."

Roglič je še dodal, da je zelo razočaran, zahvalil pa se je številnim gledalcem, ki so prišli ob ceste. O prihodnosti pa: "Vedno si želiš biti boljši in hitrejši. Motivacija ostaja in še vedno lahko nekatere stvari izboljšam. Najprej pa potrebujem čas za razmislek, kako naprej."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ