Romandija: Primož Roglič veliki zmagovalec

Romandija: Primož Roglič veliki zmagovalec
29.04.2018 AVTOR: D. Z.
Primož Roglič je v zadnji etapi dirke po Romandiji potrdil končno zmago. Zadnjo etapo v Ženevi je dobil Pascal Ackermann.

Končana je prestižna etapna dirka svetovne serije po Romandiji. Po petih etapah in prologu pa se je končne zmage veselil Primož Roglič.

Zadnja etapa je bila pisana na kožo sprinterjem, ki so še ostali na dirki. Zadnja etapa do Ženeve je bila dolga 182 kilometrov. Etapo je zaznamovala peterica ubežnikov, ki pa ni imela nikakršnih možnosti za uspeh. V lovu so bili najbolj aktivni kolesarji Bahraina Meride, tudi Kristijan Koren.

Ti so pripravljali teren za Sonnyja Colbrellija. Tudi, ko je ob vstopu v zadnjih deset kilometrov napadel William Clarke, je bilo jasno, da glavnine ne bo mogel presenetiti. Videli smo sprint, ki ga je dobil Pascal Ackermann. Kolesar Bore Hansgrohe je premagal Michaela Morkova in Roberta Ferrarija. Roglič je etapo končal varno v glavnini in se je lahko veselil končne zmage. Njegove druge zmage zapored, saj je v tem mesecu dobil že dirko po Baskiji, ravno tako preizkušnjo svetovne serije. Potrdil je, da trenutno spada v sam svetovni kolesarski vrh.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ