Rumeni kandidati: Rigoberto Uran

Rumeni kandidati: Rigoberto Uran
02.07.2019 AVTOR: DZ, vir: EF Education First

6. julija se bo začela 106. dirka po Franciji. Zmago bo branil Geraint Thomas, kandidatov za vrh ob odsotnosti Chrisa Frooma pa ogromno. Tu je Rigoberto Uran.

32-letni Rigoberto Uran je član letos zelo uspešnega moštva EF Education First. Le, da je sam nekoliko manj uspešen, saj se je na dirki Pariz-Nica poškodoval in je bil dva meseca brez dirk. Sezono je začel s šestim mestom na dirki po Kolumbiji. Tam je s kolegi dobil uvodni ekipni kronometer. Po poškodbi se je vrnil na dirki po Kaliforniji. Dobil jo je Tadej Pogačar, Uran pa je za njim zaostal za skoraj dve minuti. Zasedel je 14. mesto. Sledil je nov premor.

Preberite še
Rumeni kandidati: Richie Porte
Rumeni kandidati: Steven Kruijswijk
Rumeni kandidati: Jakob Fuglsang



Izognil se je nastopanju na dirkah svetovne serije. Pred Tourom je formo preizkusil na dirki prve kategorije La Route d'Occitane. Tam je zasedel končno tretje mesto. Zaostal je zgolj za Alejandrom Valverdejem in Ivanom Soso. Sicer pa je Uran nadvse izkušen kolesar, saj je pred njim že 17. tritedenska dirka. Na vseh treh je že bil med najboljšimi desetimi. Največ uspeha je doživel na italijanskem Giru. Dvakrat je bil drugi in dvakrat sedmi. Na Touru je do zdaj nastopil petkrat.



Lani je odstopil, predlani, ko je kljub pokvarjenemu menjalniku dobil tudi eno etapo, pa je v nadvse napetem boju zaostal zgolj za Chrisom Froomom. Pa še to za vsega 54 sekund. Letos še nima zmage, a očitno je formo dobro stopnjeval. Morda bi lahko najstarejši izmed številnih kolumbijskih mojstrov za tritedenske preizkušnje pripravljen na napad na sam vrh. Vsekakor bo spočit, saj je do zdaj zbral vsega 19 startov.

Program dirk (19 startov)
12.2.2019 – 17.2.2019: Dirka po Kolumbiji, 6. mesto (zmaga v ekipnem kronometru)
10.3.2019 – 17.3.2019: Pariz-Nica, odstop po padcu v drugi etapi
12.5.2019 – 18.5.2019: Dirka po Kaliforniji, 14. Mesto
20.6.2019 – 23.6.2019: La Route d'Occitanie, 3. mesto

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ