S kolesom na poti

S kolesom na poti
19.07.2017 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Kolo je veliko več kot zgolj prevozno sredstvo. Je vir zabave, dobre volje in zdravja, hkrati pa je kolesarjenje lahko čudovit družabni dogodek, pri katerem v uživanju v naravi napolnimo svoje telo s pozitivno energijo.

Slovenija je kot nalašč ustvarjena za kolesarjenje, kajti na tako majhni površni ponuja vrsto neprecenljivih lepot na svetu, ki so polne zgodb in zgodovine.

Petrolova kolesarska transverzala

10 etap, ki se razprostirajo vse od sončne Primorske do idiličnega Prekmurja, ponuja 1000 kilometrov Slovenije. Vsaka etapa je dolga 100 kilometrov in vsaka po svoje navdušuje z naravnimi in kulturnimi lepotami, hkrati pa postavlja kolesarske izzive, ki se razlikujejo po težavnosti.

Petrolovo kolesarsko transverzalo začenjamo v Ljubljani in jo nadaljujemo na Gorenjskem preko Vršiča, od koder se spustimo do slovenske obale, nato obiščemo Notranjsko in Belo krajino ter na skrajnem severovzhodu države prekolesarimo še Prekmurje. Skozi Maribor se ob Dravi spustimo do Mozirja in zaključimo transverzalo v Ljubljani. Brez skrbi! Vsak posameznik si lahko glede na svoje zmožnosti izbere sebi najljubše etape, vsi tisti, ki prekolesarite vseh 10 etap pa prejmete prav posebno nagrado.

Kolesarjem prijazni bencinski servisi

Petrolova kolesarska transverzala vodi mimo 61-ih Petrolovih bencinskih servisov, ki so posebej označeni s kolesarsko zastavo. Kaj je posebnost teh servisov? Poleg tega, da ponujajo vse kar kolesarji potrebujejo za ohranjanje visokega nivoja energije, s ponudbo pripomočkov za kolo poskrbijo, da so manjše tehnične težave med kolesarjenjem rešene v karseda najkrajšem času.

skolesomnapoti.si

Spletna stran S kolesom na poti, ponuja vse potrebne informacije preden se odpravite na kolo. Na zemljevidu etap si lahko izberete vam najljubšo, hkrati spoznate način evidentiranja med vožnjo po transverzali, preberete pa lahko še zanimivosti in novosti iz sveta kolesarjenja. Obiščite spletno stran skolesomnapoti.si in se do potankosti pripravite na vašo naslednjo etapo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ