S kolesom na poti

S kolesom na poti
06.09.2017 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Kolo je veliko več kot zgolj prevozno sredstvo. Je vir zabave, dobre volje in zdravja, hkrati pa je kolesarjenje lahko čudovit družabni dogodek, pri katerem v uživanju v naravi napolnimo svoje telo s pozitivno energijo.

Slovenija je kot nalašč ustvarjena za kolesarjenje, kajti na tako majhni površni ponuja vrsto neprecenljivih lepot, ki so polne zgodb in zgodovine.

Petrolova kolesarska transverzala

Eno izmed najlepših kolesarskih popotovanj je gotovo lahko tudi Petrolova kolesarska transverzala. 10 etap, ki se razprostirajo vse od sončne Primorske do idiličnega Prekmurja, ponuja 1000 kilometrov Slovenije. Vsaka etapa je dolga 100 kilometrov in vsaka po svoje navdušuje z naravnimi in kulturnimi lepotami, hkrati pa postavlja kolesarske izzive, ki se razlikujejo po težavnosti. Pred kratkim smo dodali traso, ki sicer ni del transverzale, povezuje pa BS Postojna in BS Koper.

Petrolovo kolesarsko transverzalo začenjamo v Ljubljani in jo nadaljujemo na Gorenjskem preko Vršiča, od koder se spustimo do slovenske obale, nato obiščemo Notranjsko in Belo krajino ter na skrajnem severovzhodu države prekolesarimo še Prekmurje. Skozi Maribor se ob Dravi spustimo do Mozirja in zaključimo transverzalo v Ljubljani. Brez skrbi! Vsak posameznik si lahko glede na svoje zmožnosti izbere sebi najljubše etape, vsi tisti, ki prekolesarite vseh 10 etap pa prejmete prav posebno nagrado.

Kolesarjem prijazni bencinski servisi

Da bo kolesarjenje po etapah transverzale zares varno in udobno, poskrbijo naši kolesarski bencinski servisi, ki zagotavljajo pravo »energijo za na kolo « in so označeni s kolesarskimi zastavami. Kaj je posebnost teh servisov? Poleg tega, da ponujajo vse kar kolesarji potrebujejo za ohranjanje visokega nivoja energije, s ponudbo pripomočkov za kolo poskrbijo, da so  manjše tehnične težave med kolesarjenjem rešene v karseda najkrajšem času.

Prenovljena spletna stran skolesomnapoti.si/

Zaživela je nova, prenovljena spletna stran S kolesom na poti, do katere lahko dostopate na e-naslovu skolesomnapoti.si/. Na vas čakajo predlogi za krajše izlete, koledar kolesarskih dogodkov, nasveti za treninge in različne koristne informacije za oskrbovanje vašega kolesa. V sodelovanju z GIZ, sekcijo za pohodništvo in turizem, smo umestili Petrolovo kolesarsko transverzalo na spletno stran hiking-biking-slovenia.com, na kateri si lahko poiščete prenočišča za večdnevna kolesarska potepanja po Sloveniji. Pripravili smo nekaj kolesarskih turističnih paketov, v sodelovanju s slovenskimi smučišči pa vam na bencinskih servisih ponujamo tudi vstopnice za bike-parke.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ