Sagan in Ackermann zapuščata Boro, prihajajo Bennett, Higuita in Vlasov

Sagan in Ackermann zapuščata Boro, prihajajo Bennett, Higuita in Vlasov
30.07.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Kolesarska tržnica se bo uradno odprla 1. avgusta, takrat lahko kolesarji oznanijo dogovore z novimi delodajalci, pri Bori pa so že potrdili, da Peter Sagan naslednje leto ne bo več član njihove ekipe.

Že od pomladi je bolj kot ne jasno, da bo Peter Sagan zapustil Boro Hansgrohe po letošnji sezoni, ko se mu izteče pogodba z nemško ekipo. Takrat sta imela z menedžerjem Ralphom Denkom precej javni spor glede njegove vrednosti, ki je Sagana vznejevoljil in od takrat se pogovori niso več premikali v pravo smer.

Pred Tourom so francoski in nizozemski mediji poročali, da bo Sagan podpisal pogodbo s Total Energie za naslednjo sezono. Tega uradno še ne sme potrditi, so pa pri Bori potrdili, da zapušča njihovo sredino. »S Petrom smo se pogovarjali do zadnjega, ne bom šel v detajle, a smo si zelo želeli, da bi ostal pri nas. Tudi Peter si je to želel, na koncu pa je drugje dobil boljšo ponudbo zanj in to spoštujem. Vseeno mi je žal, da odhaja, ker je bil ključni člen razvoja naše ekipe,« je ob odhodu Slovaka povedal Denk.

Nemce zapušča tudi Pascal Ackermann, kar je dokaj nenavadna odločitev, saj so pred dvema sezonama dali prednost nemškemu šprinterju in se poslovili od Sama Bennetta. Predvsem letos Ackermann ne blesti, zato so se odločili za 180-stopinjski obrat – Ackermann odhaja, Sam Bennett pa bo po pričakovanjih 1. avgusta podpisal pogodbo z Boro in se vrnil v njihovo sredino. Ackermann naj bi podpisal pogodbo z ekipo UAE Emirates, kjer bo nadomestil Alexandra Kristoffa, saj Norvežanu ne bodo podaljšali pogodbe.

Vlasov prvo ime prestopnega roka Bore

Kljub temu pa bo Bora Hansgrohe v prihodnji sezoni precej bolj osredotočena na etapne dirke, v njihovo sredino prihajajo kar trije nadarjeni kolesarji za boj za skupni seštevek. Iz EF – Education Firsta prihaja Sergio Higiuta, iz DSM-a bo v Boro prestopil lani drugi z Gira Jai Hindley, tik pred realizacijo naj bi bil tudi dogovor z Aleksandrom Vlasovim, ki bo zapustil Astano.

Prav Vlasov bi lahko bil obraz Bore v prihodnje, v letošnji sezoni je dokazal, da je tudi na tritedenskih dirkah zrel za zmagovalni oder, ob tem pa imajo pri Bori v svoji sredini še Emmanuela Buchmanna, Wilca Keldermana in Maxa Schachmanna, zato bodo na etapnih dirkah zelo nevarni.

Boro bodo zapustili še Saganovi prijatelji in pomočniki Erik Baška, Maciej Bodnar, Daniel Oss, Juraj Sagan, Rudiger Selig, Andreas Schillinger in Michael Schwarzmann. Prvi štirje bodo skoraj zagotovo sledili Saganu k ekipi Total Energies.

V nedeljo se torej odpira kolesarska tržnica, kjer bo letos zelo živahno, že v naslednjem tednu bomo najbrž dobili potrditve prestopov, o katerih smo govorili v zgornjih vrsticah.



Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ