Sagan tik pred podpisom s TotalEnergies za sezono 2022

Sagan tik pred podpisom s TotalEnergies za sezono 2022
07.07.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Že nekaj mesecev je znano, da bo Peter Sagan po letošnji sezoni zapustil Boro Hansgrohe, zdaj pa je bolj kot ne jasna tudi destinacija - v naslednji sezoni naj bi Sagan skupaj s Specializedom prišel v ekipo TotalEnergies.

Na začetku pomladi je menedžer Bore Ralph Denk zakuhal medijsko vojno z nekoliko nepremišljenimi izjavami o tem, kako smiselna sploh še je investicija v Petra Sagana. Slovak mu je takoj odgovoril, da naj samo pove, če ga ne želi v ekipi, pa bo poiskal drugo sredino in od takrat je bilo jasno, da bo Sagan v prihodnji sezoni menjal barve.

Dolgo se ga je povezovalo z Deceuninck QuickStepom, ki dirka na Specializedovih kolesih, Specialized pa ostaja zvest partner Saganu, tudi Sagan si je želel priti v belgijsko ekipo, a je bila težava v njegovih zahtevah. Šef Deceunincka Patrick Lefevre je pojasnil, da je Sagan ob četverici kolesarjev želel v ekipo pripeljati še dva maserja, dva mehanika, predstavnika za stike z javnostjo, športnega direktorja in skrbnika za »hospitaliy«, ki bi skrbel za vse Saganove želje in potrebe. Takšna gruča ljudi je bila za Lefevreja preveč, zato je od pogajanj s Saganom po njegovih besedah odstopil.

Novinar Raymond Kerckhoff je za WielerFlits v torek poročal, da je Sagan že dogovorjen z ekipo TotalEnergies za prihod k njim ob koncu letošnje sezone. Sagan bo s seboj pripeljal še Daniela Ossa, Macieja Bodnarja, Erika Baško in brata Juraja, s Saganom pa v ekipo prihaja tudi Specialized, ki bo zagotavljal kolesa francoski ekipi z licenco Pro in tako ostal ob boku Saganu.

Trikratni svetovni prvak je velik ulov za ekipo Jean-Reneja Bernaudeauja, ki je za WielerFlits dejal le, da še čaka na podpis pogodbe s strani vseh udeležencev. Uradni podpis je mogoč šele po 1. avgustu, zato bodo navijači francoske ekipe še nekaj časa na trnih, preden bo prestop postal uraden.

Ni sicer znano, kakšna bo višina Saganove pogodbe in za koliko časa jo bo podpisal, zagotovo pa bodo s Saganom v svojih vrstah v ekipi TotalEnergies dobili precej več medijske pozornosti. Specialized naj bi ostal zvest tudi Deceunincku in Bori, v naslednji sezoni bo tako opremljal tri ekipe v najvišjih dveh razredih s svojimi kolesi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ