Samozdravljenja bolečin v mišicah z zdravilnimi obliži ITAMI

Samozdravljenja bolečin v mišicah z zdravilnimi obliži ITAMI
19.06.2019 AVTOR: Promocijsko obvestilo

Športne poškodbe in bolečine v mišicah ali sklepih močno vplivajo na življenje posameznika.

So zelo omejujoče in otežujejo vsakdanje, tudi povsem nezahtevne aktivnosti, zelo pogosto pa vplivajo tudi na kakovost spanca in posledično slabšajo kvaliteto življenja.

Pri samozdravljenju teh težav je v prosti prodaji na voljo mnogo izdelkov, ki se med sabo razlikujejo po načinu aplikacije:

  • klasični izdelki, ki jih moramo zaužiti (tablete in kapsule),
  • izdelki za lokalno uporabo (geli, kreme in obliži).

Zagotovo so klasični izdelki v obliki tablet in kapsul še vedno najpogostejša izbira pacientov, zadnje čase pa vse več pacientov prepoznava prednosti izdelkov za lokalno uporabo, ki jih nanesemo na boleče mesto.

Ti izdelki se med sabo razlikujejo v sestavi zdravilnih učinkovin. Tako poznamo izdelke, ki vsebujejo naravne učinkovine (npr. izvleček arnike, različna eterična olja v kombinaciji s kafro ali mentolom), ter tiste, ki vsebujejo zdravilne učinkovine s protibolečinskim ter protivnetnim učinkom; slednje se lahko uporabljajo tudi za blaženje športnih poškodb, bolečin v mišicah, osteoartroze ter drugih močnejših bolečin (npr. ibuprofen in diklofenak).

Dokazano je, da ima uporaba zdravil za lokalno uporabo mnogo prednosti. Ta zdravila prehajajo v kri v dosti manjši meri, kar pomeni, da imajo manj neželenih učinkov na prebavila, srčno-žilni sistem ter ledvice. To je še posebej zaželeno pri bolnikih, ki sočasno jemljejo več zdravil, saj na takšen način zmanjšamo tveganja za morebitne neželene interakcije med zdravili.

Največja težava pri večini krem in gelov je, da njihov učinek po nekaj urah popusti, zato jih je za neprekinjen učinek treba nanašati pogosto, to pa velikokrat ni praktično. Zdravilni obliži na bolečem mestu učinkujejo od 12 do 24 ur, zato je njihova uporaba precej lažja.

Obliži so gladki in se ne drgnejo ob oblačila, zato jih med nošenjem ne boste čutili. Prav tako ni potrebno čakati, da se vpijejo in posušijo, preden se lahko oblečete, kot je to potrebno pri kremah in gelih. Preprosto jih nalepite na boleče mesto in nadaljujete lahko z vašim delom. V primeru športnih poškodb je preko obližev mogoče tudi hlajenje. Pomembno je le, da se obliži nalepijo na nepoškodovano kožo in da se jih ne zmoči, saj to lahko vpliva na njihovo lepljenje.

Trajanje samozdravljenja bolečin v mišicah in bolečin, ki so posledica športnih poškodb, je omejeno na nekaj dni, tekom katerih se mora pojaviti izboljšanje. Če samozdravljenje v petih do sedmih dneh ni učinkovito, je potreben obisk zdravnika, ki bo ovrednotil bolečino ter predpisal nadaljnjo terapijo.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ