Savio besen: Ne vem, če želim nadaljevati v tem pokvarjenem sistemu

Savio besen: Ne vem, če želim nadaljevati v tem pokvarjenem sistemu
13.02.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Šef ekipe Androni Giocattoli Gianni Savio se je zelo jezno odzval na novico, da njegove zasedbe letos ne bomo spremljali na dirki po Italiji, saj niso dobili posebnega povabila. Jezi ga predvsem, da bo na štartu Vini Zabu.

Gianni Savio je eden najbolj prepoznavnih vodij ekip in dolgoletni šef Andronija, ki je na najvišji nivo spravil kar nekaj zvezdnikov, nazadnje Egana Bernala in Ivana Soso. V slovenskem kolesarskem svetu si želimo, da bi bil naslednji med njimi Žiga Jerman, ki je pred sezono podpisal dveletno pogodbo z Andronijem, a »Jerč« letos še ne bo okusil slasti Gira.

Prireditelji so namreč objavili ekipe, ki so dobile posebna povabila na majsko dirko po Italiji: Bardiani, Eolo - Kometa in Vini Zabu. »Če bi povabili Eolo Kometo, Bardiani in denimo Arkeo Samsic, bi bili tiho in sprejeli odločitev, saj bi bila utemeljena. Eolo je zelo močan sponzor in tudi partner RCS-a, Bardiani ima daljšo zgodovino kot mi in uspel jim je veliki met na kolesarski tržnici, ko so pripeljali Enrica Battaglina in Giovannija Viscontija,« je v intervjuju za OA Sport povedal Savio.

Jasno je torej, s kom je imel Savio največ težav: »Vini Zabu je pred sezono izgubil najboljše kolesarje, pripeljali pa niso nikogar odmevnega. So uvrščeni za nami tako na lestvici svetovne serije kot tudi v italijanskem pokalu.« Prav uvrstitev v italijanskem pokalu je bila dolga leta neuradni kriterij za posebno povabilo na dirko po Italiji, ki so se ga prireditelji v veliki meri držali.

Savio je še izpostavil, da je bil eden od kolesarjev Vini Zabuja na lanskem Giru pozitiven na doping, pa so še vseeno dobili povabilo na dirko. »Če bomo morali nastopati v tem nepoštenem sistemu, potem ne vem, če si še želim nadaljevati. Ne pravim, da bo to moja zadnja sezona v kolesarstvu, ne pravim pa tudi, da bom nadaljeval z delom. Nekaj je očitno zelo narobe,« je jezno zaključil Savio.

Nekaj tolažbe je Savio lahko našel vsaj v tem, da je ekipa dobila posebna povabila na Strade Bianche, Tirreno Adriatico in Milano - Sanremo.



Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ