Posebna povabila: Žiga Jerman bo ostal brez Gira

Posebna povabila: Žiga Jerman bo ostal brez Gira
10.02.2021 AVTOR: DZ

Žiga Jerman, ki bo letos nastopal v dresu moštva Androni Giocattoli Sodermec je upal, da bo lahko nastopil na dirki po Italiji. A zdaj je organizator objavil seznam povabljenih ekip.

Organizatorji tritedenskih dirk lahko v sezoni 2021 po odločitvi Mendarodne kolesarske zveze povabijo tri prokontinentalne ekipe. Najboljša ekipa na lestvici iz leta 2020 ima nastop zagotovoljen - govorimo o Alpecin Fenixu.

Na ostala tri mesta pa je računalo kar nekaj ekip, še posebej italijanskih. Pred dnevi je Nairo Quintana izrazil upanje, da bi tudi Arkea Samsic prejela povabilo. A Francozom ni uspelo. Po pričakovanjih so se organizatorji odločili za italijanske ekipe. Povabljeni sta dve “standardni” Bardiani CSF Faizane in Vini Zabu. Tu pa je še novinka v prokontinentalni konkurenci Eolo Kometa, ki jo vodita Alberto Contador in Ivan Basso.

Brez povabila je ostalo moštvo Androni Giocattoli Sidermec, kar pomeni, da možnosti za nastop ne bo imel Žiga Jerman, ki je letos član te ekipe. Bo pa lahko nastopil na nekaterih drugih dirkah, ki jih organizira RCS Sport. To so Tirreno-Adriatico, Strade Bianche in Milano-Sanremo.

Povabljene ekipe:
Strade Bianche (6.3.): Androni Giocattoli Sidermec, Bardiani CSF Faizane, Eolo Kometa in Vini Zabu.
Dirka po Italiji (8.5. - 30. 5.): Eolo Kometa, Bardiani CSF Faizane in Vini Zabu.
Tirreno-Adiatico (10.3. - 16.3.): Androni Giocattoli Sidermec, Eolo Kometa, Gazprom Rusvelo, Arkea Samsic in Total Direct Energie.
Milano-Sanremo (20.3.): Androni Giocattoli Sidermec, Bardiani CSF Faizane, Team Novo Nordisk in Total Direct Energie.Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ