Še Bernal in Thomas potrjena za napad na rumeno majico

Še Bernal in Thomas potrjena za napad na rumeno majico
19.01.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Tudi Egan Bernal in Geraint Thomas sta, tako kot Chris Froome potrdila, da bosta v sezoni 2020 vse stavila na dirko po Franciji.

"Lani sem se pripravljal na Giro, potem pa sem šel na Tour in menim, da sem za idealno pripravo prevozil preveč kilometrov."
Egan Bernal


Egan Bernal, Chris Froome in Geraint Thomas. Skupaj so osvojili že šest dirk po Franciji, dve dirki po Španiji in dirko po Italiji. In zdaj bodo združili moči na francoskem Touru. Pri Ineosu so namreč že potrdili, da bodo stavili na te tri kolesarje, medtem ko bo nova okrepitev Richard Carapaz branil zmago na dirki po Italiji. O tem, kaj o rehabilitaciji in treningih pravih Froome smo že pisali.

Pri Ineosu so objavili še intervjuje z Bernalom in Thomasom - zmagovalcema zadnjih dveh dirki po Franciji. Bernal je namignil, da lani sploh ni bil v najboljši možni formi: "Lani sem se pripravljal na Giro, potem pa sem šel na Tour in menim, da sem za idealno pripravo prevozil preveč kilometrov. To morda ni idealna pot in to bo tudi največja sprememba pred naslednjim Tourom. Da bom povsem osredotočen na Tour."



"Nositi številko ena bo nekaj posebnega. Motiviran sem in želim znova poskusiti. Sem aktualni zmagovalec in želim se izkazati."
Egan Bernal

Komaj 22-letni Bernal – Tour je dobil kot prvi Kolumbijec – bo sezono začel februarja prav na dirki po Kolumbiji. Potem naj bi branil zmago na dirki Pariz-Nica, kjer se bo soočil tudi s Primožem Rogličem, za katerega bo to prva dirka v sezoni, in Tadejem Pogačarjem. Dirka bo še bolj zanimiva tudi zato, ker bo zaključek potekal po cestah, po katerih bodo junija potekale začetne etape Toura.

"Letos se bom osredotočil na Tour. Naslednje leto bom morda šel na Giro, letos pa med Girom in Tourom zaradi olimpijskih iger ni dovolj časa. Na Tour pa želim priti svež. Na eksplozivnih vzponih bo svežina pomembna. Nositi številko ena bo nekaj posebnega. Motiviran sem in želim znova poskusiti. Sem aktualni zmagovalec in želim se izkazati. Vem, da mi ekipa zaupa in pripravljen sem na vse to," je še dejal Bernal.



"Konec koncev je Tour pač Tour in želim še enkrat poskusiti."
Geraint Thomas

Odšel bo tudi na olimpijske igre, a razmišlja predvsem o Touru. In potem je tu Geraint Thomas. Leta 2018 je dobil Tour, lani je bil drugi. Pri 34 letih pa želi znova poskusiti. "Težko se je bilo odločiti, saj se želim nekoč vrniti in poskusiti tudi na Giru. A vseeno želim še enkrat poskusiti na Touru. Konec koncev je Tour pač Tour in želim še enkrat poskusiti."

Želi pa se uvrstiti tudi v britansko reprezentanco za nastop na olimpijskih igrah. Nastopiti želi v vožnji na čas in na cestni preizkušnji. Predvsem pa se nove sezone zelo veseli, potem ko je v prejšnji vse do Toura lovil pravo formo. Večkrat je padel, pa tudi sezono je začel slabše pripravljen, saj je imel po zmagi na Touru 2018 ogromno obveznosti:

"Vsekakor se počutim precej boljše, kot sem se lani ob tem času. Povsem drugače je. Veselim se dirkanja in uživanja na dirkah. Ne morem reči, da je bilo lani tako.” Thomas bo imel že v samem moštvu izjemno konkurenco, a vendar pravi: "Moraš poskusiti. Moraš iti na zmago. To me motivira. Da grem tja v najboljši možni formi in naredim vse, kar lahko."

"Moraš poskusiti. Moraš iti na zmago. To me motivira. Da grem tja v najboljši možni formi in naredim vse, kar lahko."
Geraint Thomas
Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ