Še Roglič napadel Kussa, ki je za las zadržal vodstvo

Še Roglič napadel Kussa, ki je za las zadržal vodstvo
13.09.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Vuelta

Na dirki po Španiji so kolesarji dočakali strahotni Angliru, ki je prinesel pričakovano prevlado Jumbo Visme, Sepp Kuss pa ima v rdeči majici le še osem sekund naskoka pred Jonasom Vingegaardom.

Pričakovali smo, da bo etapa z vzponom na Angliru razkrila vse slabosti kolesarjev, a je le še potrdila razmerje moči na dirki, kot smo ga spremljali že dosedaj. Prevladovala je Jumbo Visma, UAE Emirates so danes nekoliko zatajili, presenetili pa so kolesarji Bahrain Victoriousa. Primož Roglič se je veselil etapne zmage na mitskem vzponu.

Remco Evenepoel je znova napadal in lovil točke na gorskih ciljih, a je bil ujet pet kilometrov pred ciljem na Angliruju, ko se je dirkanje že začelo zares. Tokrat je tempo narekoval Bahrain Victorious in ko so že odpadli vsi kolesarji UAE Emirates, pa tudi Enric Mas, je imel Bahrain ob trojcu Jumba v ospredju še tri svoje kolesarje. Kmalu je tam ostal le še Mikel Landa, nato se je skupinica nekoliko povečala, dva kilometra pred ciljem pa je pospešil Primož Roglič.

Sepp Kuss je malo še vztrajal, nato pa popustil in po radiu sporočil Rogliču in Vingegaardu, da naj gresta s svojim tempom naprej. To sta tudi storila, Roglič je osvojil etapno zmago, Vingegaard je bil tik za njim, Kuss pa je z borbeno vožnjo in tretjim mestom (odšprintal je Lando) za osem sekund zadržal rdečo majico.

"V ekipi se dobro razumemo in dobro sodelujemo, nikoli mi ni težko, če delam za takšna šampiona, kot sta Roglič in Vingegaard. Na dirko sem prišel povsem brez pričakovanj, v tej čudoviti majici pa sem doživel marsikaj lepega. Vesel bom tudi, če bo kdo od njiju dobil dirko, a si zelo, zelo želim svoje priložnosti," je bil znova iskren simpatični Američan.

Roglič je v cilju povedal, da je vedel, da je Kuss v težavah, a je vseeno nadaljeval v svojem ritmu. V Jumbu očitno velja: odločila bo cesta. In kot kaže, ne v Američanov prid, čeprav je Roglič v cilju spodbujal nosilca rdeče majice z besedami: "Vztrajaj, grizi dalje in uspelo ti bo." Če mu bo res, bo v prvi vrsti odvisno prav od zmagovalcev Gira in Toura, vsi ostali konkurenti Američanu niso kos. Najbližji zasledovalec Juan Ayuso zaostaja že okrogle štiri minute.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ