Simon Špilak napreduje v Franciji, v Italiji Omega Pharma

Simon Špilak napreduje v Franciji, v Italiji Omega Pharma
12.03.2014 AVTOR: D. Z.
4. etapo na dirki Pariz-Nica je dobil Tom Jelte Slagter, vodstvo pa je prevzel Geraint Thomas. Uvod v dirko Tirreno-Adriatico, ekipni kronometer, je pripadel moštvu Omega Pharma Quick Step.

Pariz-Nica
Na dirki Pariz-Nica je bila na sporedu že četrta etapa in prva nekoliko bolj razgibana. Sprinterji tako niso imeli možnosti za vidnejše uvrstitve.

Etapa je bila dolga kar 202 kilometra, kolesarji pa so morali premagati štiri kategorizirane vzpone. Večji del preizkušnje je bila v begu manjša skupina kolesarjev, ki so jo sestavljali Agnoli, Herrada, Quemeneur in Didier.

Najbolj zaslužni za to, da ubežniki niso imeli možnosti za uspeh so bili kolesarji moštva Sky. Na zadnjem vzponu pa sta pobegnila Tom Jelte Slagter (Garmin Sharp) in Geraint Thomas (Sky). Do cilja ju je ločila še vsega 15 kilometrov in tako je bilo jasno, da se bosta udarila za zmago v etapi.

Slagter je bil v sprintu močnejši in se je lahko veselil zaslužene zmage. 18 sekund za njima se je skupina dobrih 20 kolesarjev – v njej je bil tudi Simon Špilak – udarila za tretje mesto, ki je pripadlo do zdaj vodilnemu Johnu Degenkolbu. Simon Špilak je bil 25.

V skupnem seštevku je vodstvo prevzel Thomas, ki ima zdaj tri sekunde prednosti pred Degenkolbom in sekundo več pred Slagterjem. Špilak je z zaostankom 19 sekund 15. Marko Kump je 127., Borut Božič pa 136.

Tirreno-Adriatico
Z nekaj manj kot 20 kilometrov dolgim ekipnim kronometrom v Donoraticu se je začela že 49. etapna dirka Tirreno-Adriatico. S to preizkušnjo so najhitreje opravili svetovni prvaki, torej kolesarji moštva Omega Pharma Quick Step, ki so v Italijo pripeljali zares zvezdniško ekipo, na čelu z Markom Cavendishem, Tonyjem Martinom, Michalom Kwiatkowskim, Alessandrom Petacchijem, Rigobertom Uranom …

In tako so s povprečno hitrostjo 54,9 km/h za 11 sekund premagali kolesarje Orice GreenEdga. Tretji so bili člani španskega Movistarja, ki so zaostali za 18 sekund. Na dirki nastopata tudi dva Slovenca.

Kristjan Koren je bil s Cannondalom peti in je za zmagovalci zaostal za 26 sekund. Slabše je šlo Astani Janija Brajkoviča. Predstavniki kazahstanske ekipe so zaostali za 54 sekund in zasedajo 16. Mesto. Vodstvo v skupnem seštevku je zdaj prevzel Mark Cavendish. Kristjan Koren je 32., Jani Brajkovič 116.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ