Skrajšati tritedenske dirke?

Skrajšati tritedenske dirke?
02.03.2018 AVTOR: D. Z.
Skrajšati tritedenske dirke? Ideja, o kateri se že nekaj časa govori. Zdaj je predsednik UCI David Lappartient obudil idejo ... a naletel na nasprotovanje.

So tritedenske dirke predolge? Mnogi pravijo, da so. Mnogi temu nasprotujejo. Idejo o morebitnemu skrajšanju najdaljših etapnih dirk je zdaj spet obudil tudi predsednik Mednarodne kolesarske zveze David Lappartient.

Francoz pa je seveda izpostavil, da bi skrajšal italijanski Giro in špansko Vuelto. Francoski Tour pa bi ostal v formatu, kot ga poznamo že vrsto let. Skrajšal bi ju z 21 na 17 etap. “17-dnevna dirka bi lahko bila zanimiva. Ampak, moramo se pogovoriti, ne da bi koga v to prislili. Spoštovali bomo želje organizatorjev, ” je Francoz dejal za italijanski časopis La Stampa. O Touru pa? Da bi ohranil format, ker: “je to za kolesarstvo okno v svet. Je globalni dogodek. ”

Seveda se je že odzval direktor dirke po Španiji, ki je v sezoni na sporedu kot zadnja izmed treh tritedenskih dirk. Javier Guillen je ostro proti taki ideji: “Jemati dneve taki dirki bi bila napaka. S tem bi izgubili medijsko pokritost, lahko pa bi tudi izgubili sponzorje, ki podpirajo ta šport. ” Direktor dirke po Italiji Mauro Vegni je že pred časom poudaril, da bi morali spremembe uvesti pri vseh treh dirkah. Brez izjem: “To je ena izmed možnosti, vendar pa moramo vse analizirati in idejo podpreti z številkaim. Oceniti moramo razloge za in razloge proti tej ideji. Nisem ne proti ne za. Najprej pa bi bil rad soočen z dejstvi. Jasno pa je, da bi morali spremembe uvesti pri vseh treh dirkah. Sem odprt za pogovor. Moramo pa se zavedati, da bi skrajšanje dirke na dva tedna pomenilo teden manj izjemnega dirkanja, ki ga prenašajo televizije. ”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ