Skrivnostni profesionalec: O najboljših kolesih, plaščih ...

Skrivnostni profesionalec: O najboljših kolesih, plaščih ...
19.12.2017 AVTOR: D. Z.
Na spletni strani cyclingtips se je spet oglasil "Secret Pro", katerega identiteto uspešno skrivajo, sam pa razkrije marsikatero podrobnost iz glavnine.

Tokrat je seveda pisal o pozitivnem vzorcu Chrisa Frooma, a o tem pišejo praktično vsi. V nadaljevanju se je razpisal tudi o tem, kako nekateri kolesarji preživijo čas po sezoni. Kako uživajo, kako to počnejo Italijani ...

Pisal pa je tudi o opremi. “To je tisti čas v letu, ko lahko profesionalnega kolesarja vprašate, kar resnično misli o določenih znamkah opreme. Zakaj? V tem času kolesarji menjujejo ekipe in so morda pripravljeni povedati kaj sočnega o njihovih nekdanjih delodajalcih, ” je med drugim na spletni strani zapisal Secret Pro. Prej in kasneje seveda hvalijo tisto opremo, hrano in ostale stvari, ki jih v ekipah uporabljajo.

“A v resnici so nekatera kolesa slaba, nekateri geli ogabni, prav vsem diktatorjem tudi ne smemo zaupati, ” je dodal skrivnosti profesionalec. Potem pa je kot primer navedel Astano: “Na začetku sezone so uporabljali obroče Vision, potem pa so se nenadoma vrnili h Corimi. Zakaj? Podjetje po vsej verjetnosti uporablja ime Vision zato, ker boš s temi obroči tako počasen, da boš lahko dlje časa užival ob ogledu okolice. Pa ste vedeli, da se Powerbari v mrazu spremenijo v prave kamne. Vso srečo vam želim, če jih boste poskušali jesti med klasikami.

Piše tudi o slabih očalah, pa o kolesih: “Kar se tiče koles. Javna skrivnost je, da so Specialized, Trek, Canyon in BMC za razred boljša kolesa. Seveda so Giant, Bianchi, Cervelo in Pinarello odlična kolesa, a ko pridemo do milimetrov, potem lahko odlično kolo naredi razliko. ” Omenil je še, da če smo pozorni, nam morda s kolesarji sploh ni treba govoriti, pa že lahko ugotovimo, katera oprema je slaba.

“Oglejte si kakšno dirko v dežju, potem pa bodite pozorni na ekipe, ki imajo največ padcev. Obstajajo presenetljivo slabi plašči. Pred leti si lahko z gotovostjo trdil, da kolesar s plašči Vittoria ne bo dobil dirke v dežju. Dobra novica za ekipe, ki jih sponzorira Vittoria je, da so zdaj ti plašči zelo dobri. Spadajo med najboljše. Se spomnite pred leti deževne etape na dirki Pariz-Nica, ko so kolesarji Skyja neprestano padali? Če me spomin ne vara, so uporabljali Veloflexove plašče. V dežju se noben plašč še zdaleč ne približa Continentalovim plaščem. Nič čudnega, da pri Skyju plašče raje kupujejo, kot pa da bi jih opremljal sponzor, ki nima dobrih plaščev.

Spustil se je tudi v čevlje. Mnogi kolesarji so prek ekip primorani v uporabo čevljev določene znamke. “Letos so morali kolesarji Movistarja in Bahraina Meride uporabljati čevlje Diadora oziroma Sidi. Seveda obstaja drugačna pot. Lahko uporabljaš galoše. Če bo kolesar v julijski vročini nosil galoše, potem veste, zakaj. ”Kritiziral je tudi manjšanje števila kolesarjev v ekipah. Razlog? Na dirkah bo sicer v vsaki ekipi kolesar manj kot do zdaj, a v nasprotnem primeru pa so sezone vse daljše, saj se tudi število World Tour dirk veča in nekateri dirkajo še novembra. Je pa jasno. Sezona se začne že januarja. Na dirkah v Avstraliji in Argentini.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ