"Slovenija" razglašena za dirko meseca

"Slovenija" razglašena za dirko meseca
07.07.2018 AVTOR: DZ

Mednarodna kolesarska zveza je 25. dirko po Sloveniji razglasila za dirko meseca junija.

Dirka po Sloveniji je letos potekala od 13 do 17 junija. Letos smo ob spremljanju dirke spet lahko uživali kar pet dni. Na startu so bili številni zvezdniki. Obenem pa smo jo lahko spremljali tudi v prenosu na TV Slovenija in Eurosportu. Letos je dirka praznovala 25-obletnico. Prvič so jo organizirali leta 1993 in zgolj leta 1997 je ni bilo v koledarju. Letošnja dirka se je začela v Lendavi. Prvo etapo je dobil Simone Consonni, drugo pa Dylan Groenewegen. Na presenečenje vseh je vodstvo po dveh dneh dirkanja po zaslugi bonifikacij na letečih ciljih prevzel Benjamin Hill.

Etapo do Celjskega gradu je dobil Rigoberto Uran. V kraljevski preizkunji čez Pavličevo sedlo in Volovljek je bil prepričljivo najmočnejši Primož Roglič, ki je naslednji dan v vožnji na čas spet pokazal najboljšo pripravljenost. Dobil je dve etapi in še drugič v karieri tudi dirko po Sloveniji. Drugi je bil Rigoberto Uran, tretji pa Matej Mohorič. Sledil je najboljši med mladimi Tadej Pogačar. Ob cestah se je zbralo lepo število ljudi in Roglič je vse skupaj lepo opisal v enem izmed intervjujev: “Tour v malem.” Očitno so vse skupaj opazili tudi pri UCI in dirko po Sloveniji razglasili za dirko meseca junija. Čestitke organizatorjem, torej.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Au-Thor 07.07.2018 08:02
Bravo! Ponosen na naše kolesarje, pa tudi na dirko in navijače :-)👍
Mile 07.07.2018 10:13
Kak dizajner za barjansko kolo bi prav prišel. Kombinacija les s steklom/plastiko se mi zdi zelo slaba. Niti ne veš katero mesto zavzema če ne prebereš opisa kateri je "zgubljen" na steklu. Ta prazen stekleni del bi morali nadomestit z ulitkom, enega v zlatu, srebrni in bronasti barvi in dodati noter. Barva in mesto bosta prec jasna, napis ravno tako dodajo na kovinski del in sprijetno s plastiko ali steklom kot je sedaj. Naj tole en predlaga telim mojstrom.
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ
Najbolj brano