Sosa potrdil skupno zmago v Provansi, Bauhaus presenetil Ballerinija

Sosa potrdil skupno zmago v Provansi, Bauhaus presenetil Ballerinija
14.02.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Zadnja etapa dirke po Provansi se je pričakovano končala s ciljnim šprintom, v katerem je bil v samem zaključku presenetljivo najboljši Phil Bauhaus, ki je privozil prvo zmago Bahrain Victoriousu v novi sezoni.

Glavna atrakcija letošnje izvedbe dirke po Provansi je bila nedvomno sobotna etapa z vzponom na Mont Ventoux, kolesarji so ga zaključili pri Chalet Reynardu, v hladnih razmerah pa smo spremljali simultanko kolesarjev Ineosa.

Na koncu je bil najboljši Ivan Sosa, ki je ciljno črto prečkal pred Eganom Bernalom za dvojno zmago Ineosa. »Zelo vesel sem, da lahko z Ivanom dirkava skupaj in danes smo se kot ekipa res izkazali. Še bolj vesel sem, da je zmagal on, kot če bi zmagal sam, vem, da je izjemen kolesar in upam, da bova v tej sezoni še velikokrat lahko združila moči,« je bil zadovoljen z drugim mestom Bernal.Morda bosta na istem vzponu združila moči spet julija, ko bo Mont Ventoux obiskala dirka po Franciji. Na velikanu Provanse sicer ne bo cilja etape, kolesarje bo čakal še spust, a eden najtežjih vzponov na svetu bo zagotovo poskrbel za veliko selekcijo. Bernal bo brez dvoma eden od kapetanov Ineosa na dirki po Franciji, Ivan Sosa pa se bo boril za svoje mesto v ekipi: »Upam, da bom na teh cestah spet dirkal na dirki po Franciji. Bomo videli, kako se bo razpletlo, mi je pa vzpon zelo všeč, ker je cel čas težak.« Težek bo tudi boj za mesto med osmerico Ineosa za rumeno pentljo …

Na tretjem mestu je sobotno etapo končal svetovni prvak Julian Alaphilippe, ki pa je v zadnji etapi na letečih ciljih nabral dovolj odbitnih sekund, da je prehitel Bernala v skupnem seštevku in se zavihtel na drugo mesto.

Nato je v zaključku prevzel vlogo »leadouta« za Davideja Ballerinija in zmagovalca prvih dveh etap pripeljal v idealen položaj v zaključku. Italijan je bil na poti do tretjega slavja, nato pa ga je presenetljivo po desni strani prehitel Phil Bauhaus in razveselil vodstvo Bahrain Victoriousa. »Bil je zelo hiter zaključek, vedel sem, da bom moral biti v ospredju že 600 metrov pred ciljem in uspelo mi je zdržati do ciljne črte. Kot šprinter je vedno lepo zmagati na dirki, še bolj pomembno pa je, da smo kot ekipa dosegli to prvo zmago in bomo lahko bolj sproščeno nadaljevali sezono,« je bil z doseženim zadovoljen Bauhaus.

Nizzolo najboljši v Almerii

Danes je potekala tudi Clasica de Almeria, v kateri so se za zmago prav tako pomerili šprinterji. V zaključku je prišlo do več grdih padcev, v enem od njih jo je skupil Alvaro Hodeg, zato je odločal šprint razredčene skupine.

V njem je bil prepričljivo najhitrejši Giacomo Nizzolo, ki je za več kot dolžino kolesa premagal Floriana Senechala, tretji je bil Martin Laas. Zmaga Nizzola je tudi prva zmaga sezone za Assos - Qhubeko.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ