Spanninga Thor 800

Spanninga Thor 800
04.06.2018 AVTOR: Vladimir Pakrac Dovla
Menda je nordijski bog Thor s svojim kladivom lahko ustvarjal neurja, nevihte in strele. Kolesarska luč Spanninga Thor 800 ni daleč od slednjih.

Opremo nam je za potrebe predstavitve posodilo podjetje Keindl sport.

Z vstopom v novo leto se začenja že stoto leto delovanja nizozemskega specialista za kolesarske luči, Spanninga. Od tako starega podjetja, ki izhaja iz domovine rekreativnega kolesarstva, ne gre pričakovati nič drugega kot najkakovostnejših produktov. In serija kolesarskih luči Thor je tipičen predstavnik slednjih.

Thor 800 je šibkejša in manjša od sester (močnejša verzija je Thor 1100) in, kot nakazuje že ime, lahko postreže s svetlobnim tokom do 800 Lumnov. Tako je serija Thor namenjena vsem tistim, ki se na traile radi odpravite tudi v popolni temi.

Kompaktno aluminjasto ohišje svetilki daje prestižen in robusten videz, hkrati pa jo varuje pred padci z višine do 1 metra (verjamem, da ob pristanku na mehka tla tudi več). Za dodano vrednost na seriji Thor pa poskrbi tudi vodotesnost do 2 metrov.

Menda je Einstein nekoč dejal, da je tema zgolj odsotnost svetlobe in zato Thor 800 poskrbi, da je slednje zares veliko! V dveh načinih svetenja - Eco in Boost, svetilka postreže z dvema jakostima svetlobe. V šibkejšem načinu Eco naj bi bila izsevana moč 30% šibkejša, a zato je za približno toliko daljši tudi čas delovanja baterije (do 330 minut). V močnejši nastavitvi, Boost, je čas svetenja omejen na približno 210 minut, je pa zato Thor sposoben iz sebe iztisniti vseh 800 Lumnov. Razlika med načinoma je očitna, pa vendar že način Eco ponuja dovolj svetlobe za varno pot iz teme gozda, ob ne preveliki hitrosti. Za vse ostalo je tukaj način Boost. Za prižiganje in preklop med načini skrbi en sam velik in dobro dostopen gumb na vrhu svetilke.

Za polnjenje skrbi priložena 8.4 voltna baterija, ki jo je moč docela napolniti v treh urah. Da je baterija napolnjena, nam pove prižgana zelena lučka na polnilcu. Thor 800 je na baterijo priklopljena preko polnilnega kabla, ki je dovolj dolg, da je baterijo s pomočjo priloženega neoprenskega nosilca, moč pripeti na spodnjo cev kolesa, ali pa na nahrbtnik (če svetilko uporabljate na čeladi). Pri kablu velja izpostaviti še zares dober sistem priklapljanja, ki je dovolj močan, da se ob nenadnih zasukih ne bo prehitro iztaknil - bo pa to seveda storil ob sili, ki bi kabel sicer poškodovala.

Thora je s pomočjo priloženih močnih elastik možno namestiti na krmilo, vilice ali katerikoli drug del kolesa. Možen je tudi nakup namenskega nosilca za na čelado, ki utegne Thoru dodati še kakšno dimenzijo več. K smiselnosti uporabe na čeladi svoje pridoda tudi komaj kaj večja velikost od oreha in tudi prikladno nizka teža - ta znaša peresno lahkih 60 g.

Več na spanninga.com

Značke: Gorsko
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ