Španska "La Roja" in odzivi izpostavljenih: Ko so noge utrujene, poganjaš s srcem

Španska "La Roja" in odzivi izpostavljenih: Ko so noge utrujene, poganjaš s srcem
11.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Kaj so povedali izpostavljeni kolesarji dneva? Roglič in Pogačar sta zadovoljna, da sta rešila, kar se je rešiti dalo. Movistar pokazal tudi ekipni duh. V eni izmed najhitrejših etap v zgodovini.

Primož Roglič: Danes ni bilo nikomur lahko
Ob takem vetru smo zagotovo pričakovali akcijo. Priznam, da sem naredil napako in prevzamem krivdo, saj ne bi smel biti na mestu, kjer sem bil. Ekipa je naredila vse, kar je bilo v naših močeh. Lahko smo srečni, da smo še vedno v dobri poziciji. Panike pa ni bilo. Vemo, da smo močni. Hitreje kot tako, greš že zelo težko. Morda smo izgubili bitko, a vojne ne. Nikomur ni bilo lahko danes. Zdaj je lahko biti brithen po etapi. Lahko tudi rečem, da bi lahko drugače odpeljal, a to je lekcija za naprej, ki si jo bom zapomnil in vsaj upam, da je nikoli več ne bom ponovil.

Tadej Pogačar: Na koncu se je še dobro izšlo
Od starta do cilja je šlo na polno. Zagotovo so mnogi imeli interes, da naredijo tak dan. Na koncu se je še dobro izšlo. Pomočniki Primoža Rogliča in moji pomočniki so vozili na polno odkar se je razlika naredila. A tudi spredaj so bili dobri kolesarji, tako da se je razlika samo še povečevala. Na koncu smo to razliko obdržali in smo lahko zadovoljni. Tisti Movistarjev napad je bil, da so se znabili naših in Rogličevih pomočnikov. To jim je uspelo. Na srečo je imela Astana še dovolj moči. Jutri je nov dan. Spet bo šlo na polno od starta.

Nairo Quintana: Ko so noge utrujene, poganjaš s srcem
Cilj je bil, da poskušamo oslabiti rdečo majico in jo napasti. Zdaj smo v igri z zmago. Res sem imel tudi težave z zdravje. Hudo sem trpel, vendar pa zdaj zraven. Ko so noge utrjene, poganjaš s srcem.

Alejandro Valverde: Brez Astane bi Roglič izgubil majico
Dirko smo skoraj obrnili na glavo.To ja bil pravi dan za kaj takega. Zdaj imamo Naira v boju za skupni seštevek. Z vidika taktike je vse odlično. Jumbo Visma je neuspešno poskšala nadoknaditi zaostanek. Potem smo 50 kilometrov pred ciljem mi napadli, zgolj zato, da smo osamili Rogliča. Astana pa je bila zelo močna, tako da je narekovala ritem. Če ne bi bilo Astane, bi Roglič izgubil rdečo majico. Utrujenost, ki jo je pustila ta etapa, se bo pri vseh čutila. Še posebej pri tistih, ki so danes morali trdo delati. Meni ni bilo treba, saj sem lahko samo sledil drugim.

Philippe Gilbert: 220 kilometrov dolg ekipni kronometer
Zgodovinska etapa. Še nikoli nisem nastopil na kakšni podobni etapi. Opravili smo 220 kilometrov dolgo ekipno vožnjo na čas. Kar sedem od osmih kolesarjev nas je bilo v ospredju. Ko sem prišel na dirko, sem si rekel, da prav veliko priložnosti za zmago ne bo. Zdaj sem dosegel že drugo in še ena je prav mogoča. Najbolj pomembno je, da sem dobil potrditev, da je forma za svetovno prvenstvo prava.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ