Španska "La Roja": Kaos zaradi pokvarjene cevi

Španska "La Roja": Kaos zaradi pokvarjene cevi
25.08.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Pokvarjena, zlomljena vrtna cev. Veliki krivec za padce v prvi etapi dirke po Španiji. Tadej Pogačar in Primož Roglič sta se znašla na tleh.

Jumbo Visma je bila veliki favorit pred začetkom ekipne vožnje na čas. Upov je bilo konec v levem ovinku. Tik predtem so kolesarji zapeljali na moker del cestišča. Gume so seveda izgubile oprijem in večji del ekipe, tudi Primož Roglič, se je znašel na tleh. Praktično celotna ekipa UAE Team Emirates s Tadejem Pogačarjem je ravno tako grdo padla. Roglič je hitro nadaljeval z dirko in na koncu je izgubil 40 sekund. Pogačar pa je zaostal za 1:09.

"Najslabši možni scenarij. Tik pred krožiščem je bil moker del cestišča. Nismo pričakovali. Ne vem, ali je kdo polil vodo, vendar pa tega na ogledu ni bilo tam. Vodilni fantje so zdrsnili v ovinku," je dejal mojster za vožnjo na čas Tony Martin: "Kruijswijk je bil v redu, tudi Primož, ki je lahko šel na polno do cilja. To je dober znak, a zdaj moramo počakati na oceno zdravnikov. Za psiho to ni dobro, vendar pa bomo poskušali ohraniti pozitiven odnos do Madrida."

Martin je ekipi pomagal vse do cilja. Powless pa je po padcu nadaljeval počasneje. "Progo smo si zelo dobro ogledali in menim, da smo bili odlično na poti. S pravo hitrostjo. Ob ogledu je bilo cestišče tudi v krožišču suho. Potem pa je bilo na cesti ogromno vode. Šli smo na polno in vedeli smo, da lahko s tako hitrostjo odpeljemo tisti del," je dogajanje opisoval Powless:

"Potem pa so gume izgubile oprijem. Presenetilo nas je. Tako pozno nismo mogli več spreminjati hitrosti. Primož je padel. Sam sem padel tik pred njim. Nismo prepozno začeli zavirati, niti se nismo preveč nagnili v ovinku. Mislim, da samo nismo bili pripravljeni na kaj takega. To je nesrečno naključje." Po zadnjih informacijah naj bi počila vrtna cev na bližnjem vrtu. Prisotni so poskušali odstraniti ogromno količino vode, vendar pa niso imeli dovolj časa.Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ