Španska "La Roja": Nova sprinterska etapa v Španiji

Španska "La Roja": Nova sprinterska etapa v Španiji
26.08.2019 AVTOR: DZ, vir: La Vuelta

Cullera bo gostila start četrte etape na dirki po Španiji, ki se bo končala v El Puigu. Obeta se nov sprint glavnine.

Po sprinterski tretji preizkušnji na dirki po Španiji se obeta četrta etapa. Ta bo še nekoliko lažja kot tretja. Govorimo o etapi s startom v obmorskem mestecu Cullera. Cilj bo gostil obmorski El Puig. Večino izmed 175 kilometrov pa bodo kolesarji odpeljali bolj v notranjosti. Plažam se bodo tako približali zgolj na začetku in koncu etape. Etapa je bolj ali manj ravninska. Vse skupaj bo presekal edini kategoriziran vzpon.

Najprej bo ob vznožju klanca leteči cilj, kjer bodo podelili bonifikacijske sekunde. Potem pa vzpon tretje kategorije Pierto del Oronet. Klanec je dolg 5,8 km, povprečni naklon pa je 4,5-odstoten. Kolesarji bodo na vrh prišli po slabih 130 kilometrih dirkanja. Sledil bo spust in še dovolj kilometrov do cilja, da bodo lahko sprinterji, ki bodo na tem vzponu nekoliko zaostali nadoknadili izgubljeno. Obeta se torej nov sprint. Sam Bennett je seveda prvi favorit za zmago.

Kandidatov za prestižno zmago pa je kar nekaj. Po prikazanem v tretji etapi tudi Luka Mezgec, pa čeprav bi najbrž raje kakšen vzpon več. V zadnjih dneh je pokazal, da je odlično pripravljen in v primerjavi z ostalimi sprinterji na vzponih lahko najboljšim sledi precej več časa. Pa vendarle lahko dobi tudi take sprinte. V rdeči majici bo etapo začel Nicolas Roche, ki z ekipo Sunweb ne bi smel imeti večjih težav pri branjenju vodstva v skupnem seštevku.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ