Španska “La Roja”: Potrjen še Tadej Pogačar, z njim Andrej Hauptman

Španska “La Roja”: Potrjen še Tadej Pogačar, z njim Andrej Hauptman
19.08.2019 AVTOR: DZ

Zdaj je uradno. Na dirki po Španiji bo kar pet Slovencev. Krstni nastop na tritedenskih dirkah čaka mladega aduta Tadeja Pogačarja, ki vozi za UAE Team Emirates.

Fabio Aru bo glavni adut moštva UAE Team Emirates v boju za visoka mesta v skupnem seštevku, Fernando Gaviria pa bo adut v sprinterskih etapah. Na dirki po Španiji pa bo od 24. Avgusta naprej nastopal tudi Tadej Pogačar. Zanj bo to krstni nastop na tritedenskih dirkah. Pri komaj 20 letih.

"Resnično se veselim prvega nastopa na tritedenski dirki. Komaj čakam, da se podam na start ekipne vožnje na čas in tako začnem nov izziv," je v izjavi za javnost dejal Tadej Pogačar. Član moštva UAE Team Emirates je letos navduševal na krajših etapnih dirkah. Dve je celo dobil. Nazadnje dirko po Kaliforniji:

"V Španijo se podajam z namenom, da se čim več naučim. Da spoznam, kako se voziti v skupini na tako pomembni dirki, in da vidim, kako je dirkati tri tedne. Samo tako lahko začnem graditi nekaj dobrega za prihodnja leta." Ob njem bo očitno tudi Andrej Hauptman, ki bo eden izmed treh športnih direktorjev.

Preostala dva sta Bruno Vicino in Paolo Tiralongo. Glavni manager pa je Joxean Matxin, ki je med drugim povedal: "Za skupni seštevek bomo imeli Fabia Aruja, ki je močno izboljšal formo in je pred Vuelto zelo osredotočen in motiviran. Odločili smo se, da tudi nadarjeni Tadej Pogačar debitira na dirki, potem ko je letos že dokazal, da ni samo velik up za prihodnost, ampak je odličen že zdaj."

In, kaj pravi omenjeni Fabio Aru, ki je Vuelto enkrat že dobil: “Kot vedno mi Vuelta predstavlja velik izziv. Tako glede na traso, kot na konkurenco. Veselim se dirkanja. Pripravljen sem. Cilj je biti konkurenčen.”

UAE Team Emirates: Tadej Pogačar, Fabio Aru, Fernando Gaviria, Valerio Conti, Sergio Henao, Marco Marcato, Sebastian Molano in Oliviero Troia.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ