Španska "La Roja": Roglič in Pogačar po kaotičnem petku

Španska "La Roja": Roglič in Pogačar po kaotičnem petku
14.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Tudi sam sem bil ujet za padcem," je priznal Tadej Pogačar. Primož Roglič pa je grdo padel: "Sam sem zamenjal kolo in nekako poskušal čim hitreje priti nazaj."

Primož Roglič
"Padli so tik pred nami. Spredaj. Bilo se je nemogoče izogniti temu. Cesta je bila polna. Jaz sem bil tam. Najbolj sem se zaletel v beton. Veliko ostalih jo je, kot sem lahko videl, odneslo še mnogo slabše kot jaz. Sam sem zamenjal kolo in nekako poskušal čim hitreje priti nazaj." Tako je dogajanje 65 kilometrov pred ciljem za TV Slovenija opisal Primož Roglič. Vodilni v skupnem seštevku, nosilec rdeče majice se je tako znašel v ozadju.

Movistar pa je vse skupaj žele izkoristiti in je v vetru ostro napadel. Roglič je po etapi o tej potezi povedal: "Karkoli težko komentiram, kajti resnica je samo ta, da sam ne vem, kaj se je dogajalo. Bo treba pogledati video posnetke, kako je bilo. Potem bom lahko komentiral." Na koncu je v zahtevnem zaključku spet pokazal pravo moč, saj je zasedel deseto mesto. Zdaj je pred kolesarji še zadnja gorska etapa. Seveda je vprašanje, kakšne posledice je pustil ta padec: »Čisto tako bom rekel. Bilo je že boljše, a tudi že veliko slabše. Tako da borbamo naprej. Jutri gremo na novo."

Tadej Pogačar
Kaj pa Tadej Pogačar. Videl je padec. Bil zelo blizu: "Že pred padcem so vsi pričakovali veter po tistem mestu. Bila je mokra cesta. Potem se je začelo sušiti in je bil mastno. Res je bil hud padec. Veliko kolesarjev je bilo na tleh. Tudi sam sem bil ujet za padcem in sem moral obiti kolesarje. Dva pomočnika sta me počakala, tako da smo skupaj hitro ujeli prve. Potem pa je Movistar začel z napadi, vendar pa smo jih nekako ustavili in nevtralizirali dirko."

Na koncu je bil odličen osmi v etapi. Priznal je, da z letošnjo Vuelto nadvse zadovoljen. Prva tritedenska dirka. Dve etapni zmagi. Trenutno peto mesto v skupnem seštevku in boj za belo majico. Neverjetna Vuelta za 20-letnika. A ni je še konec. V soboto se lahko marsikaj zgodi: "Jutri je zadnji dan. Zadnji težek odločilen dan. Mislim, da ob jutri spet ena nova zgodba. Vse se zna spremeniti. In ja, jutri bo zagotovo napeto do konca. Želim si dati vse od sebe in potem priti v Madrid."

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ