Španska “La Roja”: Skoraj dvesto razgibanih kilometrov

Španska “La Roja”: Skoraj dvesto razgibanih kilometrov
24.08.2019 AVTOR: DZ, vir: La Vuelta

Dirka po Španiji se bo nadaljevala z drugo etapo od Benidorma do Calpeja. Dolga bo 199,6 km. V rdeči majici Miguel Angel Lopez.

Katočna vožnja na čas je zdaj za kolesarji. Vajeni pa smo že, da na dirki po Španiji prvi teden ni tisti tipičen, ko bi na svoje priložnosti čakali sprinterji. Druga etapa se bo začela v obmorskem mestu Benidorm, končala pa v Calpeju. Mnogi opozarjajo na veter z morja predvsem v samem zaključku. Kolesarji bodo morali premagati tri kategorizirane vzpone.

Dva druge in enega tretje kategorije. Po 60 kilometrih bosta za kolesarji že Puerto de Confrides in Alto de Beniloba. Tub o prava odskočna deska za morebitne ubežnike. Sledil bo dolg razgiban del skozi Calpe. Kolesarji pa bodo nadaljevali pot vse do vzpona Alto de Puig Llorenca. Na vrh bodo kolesarji prišli 24 kilometrov pred ciljem.

"Vzpon bo naredil selekcijo in samo okrog 70 do 80 kolesarjev se bo borilo za zmago," je ob predstavitvi trase dejal nekdanji kolesar, zdaj v službi organizatorjev Fernando Escartin. Po vzponu bo sledil spust, rahlo vzpenjanje in spet spust proti Calpeju. Sprint torej, a sprint brez nekaterih sprinterjev, ki ne bodo mogli slediti glavnini. Morda pa že priložnost tudi za ubežnike. Vuelta je pač zelo nepredvidljiva. Rdečo majico bo branila Astana. Nosil jo bo Miguel Angel Lopez.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ