Španska "La Roja": Štirje vzponi, napeto pred ciljem

Španska "La Roja": Štirje vzponi, napeto pred ciljem
04.09.2019 AVTOR: DZ, vir: La Vuelta

Na dirki po Španiji je pred kolesarji zanimiva 12. etapa. Ni pretežka, a v zaključku se zvrstijo trije od štirih kategoriziranih vzponov.

Na dirki po Španiji je pred kolesarji že 12. etapa. Tudi ta bo ustrezala ubežnikom, a prav lahko bi v zaključku videli tudi kakšen nekoliko resnejši napad. Circuito de Navarra bo gostil start, cilj pa Bilbao. Etapa bo dolga skoraj 172 kilometrov, kolesarji pa bodo morali premagati štiri kategorizirane vzpone. Začetek bo v primerjavi z 11. etapo bolj ravninski. Začetek prvega vzpona bo tako šele po 37,5 prevoženih kilometrih.

Sledila bo ravninska vožnja po planoti, po dobrih stotih kilometrih pa se bodo kolesarji spustili na okrog sto metrov nadmorske višine. Nadaljevala se bo ravnina. Vse do 130 kilometra. Potem pa bo sledila serija treh vzponov tretje kategorije. Gre za kratke, a strme klance. Kolesarji bodo v Bilbao prišli že o 160 kilometrih, a bodo potem morali zaviti še na vzpon Alto de Arraiz.

Podrobnosti o vzponih si lahko preberete v nadaljevanju. Takoj po prečkanju tega klanca bo sledilo samo dobrih sedem kilometrov spusta do cilja. Kolesarji bodo prišli v Baskijo, tako da lahko ob cestah pričakujemo veliko število zagretih navijačev. V rdeči majici pa bo seveda kolesaril Primož Roglič. Zaključek bo vsekakor zelo napet in nekateri kolesarji bodo želeli te vzpone že izkoristiti za resnejše napade.

Dirka po Španiji, vzponi v 12. etapi
Alto de Azazeta: na 42,4 km, dolžina 4,9 km, povprečni naklon 3,9 %, 3. kategorija
Alto de Urruztimendi: na 134,7 km, dolžina 2,5 km, povprečni naklon 9,2 %, 3. kategorija
Alto el Vivero: na 144,8 km, dolžina 4,3 km, povprečni naklon 7,7 %, 3. kategorija
Alto de Arraiz: na 163,8 km, dolžina 2,2 km, povprečni naklon 12,2 %, 3. kategorija

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ