Španska "La Roja": Trije vzponi za uspešen pobeg

Španska "La Roja": Trije vzponi za uspešen pobeg
03.09.2019 AVTOR: DZ, vir: la Vuelta

Po kronometru bo na dirki po Španiji sledila 11. etapa. Ta bo nadvse razgibana s tremi kategoriziranimi vzponi, a vseeno ne tako zelo zahtevna.

Saint Palais bo gostil start 11. etape na dirki po Španiji. Cilj bo v kraju Urdax-Dantxarinea. Kolesarji bodo morali premagati 180 razgibanih kilometrov. Etapa sicer ne bo ekstremno zahtevna, vseeno pa še zdaleč ne lahka. Sprinterji monžnost iza uspeh skorajda ne bodo imeli. Po vsej verjetnosti bo prišlo do pobega, tako da bodo za etapno zmago med sabo obražunali ubežniki.

Za favorite za končno zmago – Primož Roglič bo branil rdečo majico vodilnega – naj bi to bila nekoliko mirnejša etapa. Tako si bodo lahko nekoliko oddahnili po naporni vožnji na čas. Seveda pod pogojem, da bo v pobegu skupina kolesarjev, ki v skupnem seštevku najboljših ne bodo ogrožali. Kakšna pa je torkova etapa? Takoj po start se bo začel nadvse razgiban del brez kategoriziranih vzponov.

Prvi izmed treh kategoriziranih klancev bop o 77 kilometrih. Kolesarji se bodo podali na vpon tretje kategorije Col d’Osquich. Sledil bo spust in ravninski del do 116 kilometra, oziroma do vznožja vzpona druge kategorije Col d’Isperguy. Tu se bodo kolesarji iz Francije vrnili v Španijo. Takoj zatem pa še klanec Col de Otxondo. Na vrh tega bodo kolesarji prišli po skoraj 143 kilometrih dirkanja.

Po spustu in ponovnem prečkanju meje s Francijo bo sledil nekoliko bolj ravninski del proti cilju. Cilj bo že v Španiji. Primož Roglič bo branil 1:52 prednosti pred Alejandrom Valverdejem. Tadej Pogačar je peti. Morda pa bodo tokratno priložnost za pobeg poskušali izkoristiti preostali trije Slovenci. Torej Luka Mezgec, ki je že pokazal, da je izvrstno pripravljen, pa člana Bahraina Meride Luka Pibernik in Domen Novak.

Dirka po Španiji, vzponi v 11. etapi
Col d’Osquich: na 77,2 km, dolžina 4,9 km, povprečni naklon 6,1 %, 3. kategorija
Col d’Ispeguy: na 123,2 km, dolžina 7,2 km, povprečni naklon 7,1 %, 2. kategorija
Col de Otxondo: na 142,8 km, dolžina 7,6 km, povprečni naklon 4,7 %, 3. kategorija

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ