Španska "La Roja": V pričakovanju sobote?

Španska "La Roja": V pričakovanju sobote?
13.09.2019 AVTOR: DZ, vir: La Vuelta

Dirka po Španiji. Pred kolesarji je že 19. etapa. Po gorski etapi je čas za ravninsko od Avile do Toleda. V rdečem vztraja Primož Roglič.

Dirka po Španiji se bliža končnemu cilju v Madridu. Kolesarji se v zadnjih dneh vozijo v bližini glavnega španskega mesta. A vendar jih čaka še kar nekaj poti do nedeljskega spektakla. Najprej petkova ravninska etapa od Avile do Toleda. Avila leži na 1075 metrih nadmorske višine, kolesarji pa se bodo takoj po startu povzpeli še nekoliko više na 1420 metrov visok vrh Alto de la Paramera. Govorimo o vzponu tretje kategorije, ki bo tudi edini kategoriziran klanec dneva.

Sledil bo spust in potem ravnina s krajšimi vmesnimi vzponi. Nič posebnega, a vendar morajo biti kolesarji še kako pozorni na morebitni veter. To so izkusili že v sredini etapi. Kljub vsemu pa tokrat pričakujejo ali uspešen pobeg ali pa sprint glavnine, v kateri je prvi sprinter vsekakor Sam Bennett. Zadnji trije kilometri bodo potekali v rahel spust. Primož Roglič bo branil rdečo majico. Tadej Pogačar bo v zeleni majici. Etapa bo dolga 165 kilometrov.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ