Španska "La Roja": Zadnja priložnost za spremembe

Španska "La Roja": Zadnja priložnost za spremembe
13.09.2019 AVTOR: DZ, vir: La Vuelta

Pred kolesarji je še zadnja gorska etapa. Zahtevna, a vseeno malokdo verjame, da bi kdo lahko “slekel” vodilnega Primoža Rogliča. Lahko pa se za njim še marsikaj spremeni.

Dirka po Španiji se končuje. Pred kolesarji sta samo še dve etapi. Zadnja do Madrida je bolj namenjena proslavljanju. Sobotna 20. etapa pa bo vsekakor zahtevna in bo za vse predstavljala zadnjo priložnost za morebitne spremembe. Arenas de San Pedro bo gostil start. Po 190,4 km dirkanja pa bo cilj na vrhu vzpona Plataforma de Gredos. V etapi ravnine ni prav veliko.

Prvi odsek ravnine bo takoj na začetku. Prvih 15 kilometrov. Potem bo že sledil vzpon prve kategorije, pa dva druge. Ko bodo kolesarji po 69 kilometrih premagali Alto de Navatalgordo bo do naslednjega kategoriziranega vzpona sicer 50 kilometrov. A vmes bo nadvse razgiban del, še zdaleč pa ne ravnina. Priložnost za resnejši napad pa bo ponudil predvsem drugi vzpon prve kategorije.

To je Puerto de Pena Negra. Začel se bo po 142 kilometrih dirkanja ob prihodu v Piedrahito. Govorimo o kar 14,2 km dolgem klancu s 5,9-odstotnim povprečnim naklonom. Vzpon je enakomeren, a noge bodo tu že krepko utrujene. Na 1910 metrov visok vrh – to bo tudi najvišja točka tee tape – bodo kolesarji prišli po dobrih 156 kilometrih dirkanja.

Sledil bo spust in dobrih deset kilometrov razgibanega terena. Potem pa samo še zaključni vzpon na 1750 metrov visoko Plataformo de Gredos. Ta klanec je dolg sicer kar 9,2 km, a je tudi položnejši. S 3,8-odstotnim povprečnim naklonom so mu prisodili tretjo kategorijo. Etapa se bo začela ob 12:11. Organizatorji kolesarje na cilju pričakujejo nekje med 17:19 in 17:57.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ