Specialized S-Works Evade II

Specialized S-Works Evade II
29.05.2018 AVTOR: Matej Zalar

Nova Specializedova aerodinamična čelada S-Works Evade II je precej modernejša, precej lažja in tudi precej bolj zračna.

Stara Evade je bila verjetno daleč najdaljša čelada v pelotonu. Pa tudi ena najstarejših, ki je od predstavitve leta 2013 že precej zastarela. Pri Specializedu so v predstavitvi priznali, da je bila tudi nekoliko vroča. Po novem ni le bolj zračna, ampak tudi lažja in bolj aerodinamična. V modi so bolj zračne aerodinamične čelade, vendar Evade ob prvem pogledu ne daje tega vtisa. Še več, marsikateri gledalec prvih dirk v letošnji sezoni verjetno sploh ni opazil sprememb na glavah kolesarjev ekip Quickstep in Bora-Hansgrohe. A vendar so kar očitne. Ob lahkotnosti, zračnosti in aerodinamiki moram posebej izpostaviti estetiko.

Z boljšo zračnostjo do boljše aerodinamike

Prejšnji model mi je bil po začetnem privajanju na aerodinamične trende na splošno pravzaprav všeč. Ko sem sedel na aerodinamično kolo, sem ga z veseljem nosil tudi poleti, čeravno mi je na vzponih oči zalivalo v potokih. Pri Specializedu zdaj obljubljajo, da ni več razloga, da Evadea II ne bi nosili tudi v poletni pripeki. Protokola preizkušanja zračnosti seveda ne razkrivajo, a so mimogrede omenili, da so za potrebe znanosti zažgali nekaj blazinic. Očitno je bilo v laboratoriju precej vroče.

Profil je v primerjavi s prvo generacijo nižji, zadnji del je bistveno krajši, zračnikov pa je manj, a naj bi bili razporejeni bolje. To pomeni, da je pretok zraka od sprednjega dela preko glave do zadnjih odprtin boljši, s tem pa je – ne da bi žrtvovali zračenje – izboljšana tudi aerodinamika. Pena EPS je v različnih delih različno gosta, s čimer so poskrbeli za nižjo težo. V najmanjši različici tehta 232 gramov, kar je za aerodinamično čelado res malo.

Zanimivo je, da so čelado za testiranje v Specializedovem vetrovniku Win Tunnel razrezali in zračni upor merili po segmentih, torej posebej v sprednjem, srednjem in zadnjem delu. Evade II naj ne bi bil dosti počasnejši od kronometrske S-Works TT. V primerjavi s prejšnjim modelom naj bi v 40-ih kilometrih prihranili 6 sekund, v primerjavi z običajno čelado – ne vemo, katero – pa kar 50 sekund.

Inovativna sponka

V zadnjem delu je po novem pred poškodbami materiala zaščitena s plastičnim elementom. Prenovljena je kletka z zateznim sistemom, čeprav prejšnji nismo mogli očitati prav ničesar. Sponka pod brado deluje zdaj po principu magneta. To zahteva nekaj privajanja, a je sistem bistveno bolj praktičen, sploh če vozite z debelimi zimskimi rokavicami.

V promocijskem materialu so predstavili tri barvne različice, ki so enake kot pri novih čevljih S-Works 7. Na test smo dobili četrto barvno različico, pri kateri se oranžna barva preliva v rožnato, stranski in zadnji del pa sta črna. Atraktivno! Na cesti je ni mogoče zgrešiti.

Značke: Cestno
Ključne besede:
Cestno kolesarjenje
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ