Spletna polnoletnost - Revija BICIKEL ( 5-6 )

Spletna polnoletnost - Revija BICIKEL ( 5-6 )
01.06.2018 AVTOR:

Rojstvo vsake spletne strani se zgodi precej neromantično, brez bolečin in predporodnih popadkov, z registracijo domene.

Potem mine čas zelo hitro. Od registracije domene Bicikel.com, prve spletne strani in prve novice je maja minilo natanko 18 let. Po številnih prenovah smo jo v zadnjih letih stalno nadgrajevali ali, bolje rečeno, krpali, da je sistem še lahko ustrezal sodobnim tehnološkim zahtevam. Dobri dve leti smo iskali partnerja, ki je razumel naše želje in je postal več kot samo izvajalec. Po šestih mesecih smo s prenovljeno spletno stranjo pripravljeni na nove tehnološke izzive v želji, da bodo obiskovalci spletne strani zadovoljni.

Glede na hitrost razvoja tehnologije v zadnjih dvajsetih letih je polnoletnost v kibernetskem svetu zavidljiva starost. Še bolj zavidljivo je, da se je Biciklova spletna skupnost ohranila do danes, ko tehnologije narekujejo drugačne oblike komunikacije, ki se seli na družabna omrežja. Uporabniki forum pogosto enačijo s spletno stranjo, a gre le za eno od mnogih vsebin, v katero smo se skušali v preteklosti uredniki čim manj vpletati. Če smo lahko strpni na cesti, kjer si pomagamo in se pozdravljamo, naj tako ostane tudi, ko si, skriti za vzdevki, nasproti pripeljemo na internetni cesti.

Že zadnjih pet let nas spremlja tudi vprašanje, kdaj bo informacijska tehnologija izpodrinila papir in kakšne so lahko elektronske rešitve za preusmeritev vsebine revije na spletno stran. E-knjige niso nikdar zares zaživele ali izpodrinile tiskanih knjig in v zadnjih letih se kaže, da bralec nišnih vsebin še vedno raje drži v roki revijo. Trenutki, ko ni omrežen, so zanj čedalje bolj pomembni, ker takrat uživa pri tem, kar ima rad.

Zadnji meseci so bili natrpani, kar je vplivalo tudi na zamik izida tokratne številke Bicikla za ves mesec. A po mojih izkušnjah je vse za nekaj dobro in tako smo lahko v tokratno številko v zadnjem trenutku umestili fotoreportažo s 14. etape Dirke po Italiji, kjer smo bili del zgodbe na od navijačev razgretem Zoncolanu.

Zdaj že nestrpno pričakujemo 25. izvedbo dirke Po Sloveniji, ki bo imela po dolgem času pet etap. Zazrli smo se v preteklost in izbrskali, kaj vse se je zgodilo v preteklih izvedbah. Po petih letih je zanimanje uredništva spet pritegnil Tadej Valjavec, ki je znova na dres pripel startne številke in na začetku sezone odpeljal etapno dirko Istrska pomlad. Tadej nam je med drugim zaupal, da je strasten roker, ki redno obiskuje koncerte legendarnih U2. Zato sem si med pisanjem uvodnika zavrtel njihovo zgoščenko, med drugim pesem Beautiful Day, ki nas spomni, da moramo iskati smisel v pozitivnih stvareh, ki nas spremljajo na vsakem koraku. V duhu te pesmi vas vabim, da do izida poletne izdaje revije Bicikel, ki jo boste brali že čez dober mesec dni, kliknete na www.bicikel.com. Na prenovljeni spletni strani si boste lahko med drugim ogledali predstavitve koles in opreme, morda boste našli novo idejo za izlet, lahko pa preprosto oddate mali oglas za opremo, ki je ne potrebujete več.


Kazalo

Marato Slavnik

Dirka po Italiji, 14. etapa Monte Zoncolan

25. Dirka po Sloveniji

Tadej Valjavec nekoliko drugače.

Električno cestno kolo Pinarello Nytro

Istra v objemu vinogradov.

Značke: Cestno
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ