Spletna polnoletnost - Revija BICIKEL ( 5-6 )

Spletna polnoletnost - Revija BICIKEL ( 5-6 )
01.06.2018 AVTOR: BOSTJAN SVETE

Rojstvo vsake spletne strani se zgodi precej neromantično, brez bolečin in predporodnih popadkov, z registracijo domene.

Potem mine čas zelo hitro. Od registracije domene Bicikel.com, prve spletne strani in prve novice je maja minilo natanko 18 let. Po številnih prenovah smo jo v zadnjih letih stalno nadgrajevali ali, bolje rečeno, krpali, da je sistem še lahko ustrezal sodobnim tehnološkim zahtevam. Dobri dve leti smo iskali partnerja, ki je razumel naše želje in je postal več kot samo izvajalec. Po šestih mesecih smo s prenovljeno spletno stranjo pripravljeni na nove tehnološke izzive v želji, da bodo obiskovalci spletne strani zadovoljni.

Glede na hitrost razvoja tehnologije v zadnjih dvajsetih letih je polnoletnost v kibernetskem svetu zavidljiva starost. Še bolj zavidljivo je, da se je Biciklova spletna skupnost ohranila do danes, ko tehnologije narekujejo drugačne oblike komunikacije, ki se seli na družabna omrežja. Uporabniki forum pogosto enačijo s spletno stranjo, a gre le za eno od mnogih vsebin, v katero smo se skušali v preteklosti uredniki čim manj vpletati. Če smo lahko strpni na cesti, kjer si pomagamo in se pozdravljamo, naj tako ostane tudi, ko si, skriti za vzdevki, nasproti pripeljemo na internetni cesti.

Že zadnjih pet let nas spremlja tudi vprašanje, kdaj bo informacijska tehnologija izpodrinila papir in kakšne so lahko elektronske rešitve za preusmeritev vsebine revije na spletno stran. E-knjige niso nikdar zares zaživele ali izpodrinile tiskanih knjig in v zadnjih letih se kaže, da bralec nišnih vsebin še vedno raje drži v roki revijo. Trenutki, ko ni omrežen, so zanj čedalje bolj pomembni, ker takrat uživa pri tem, kar ima rad.

Zadnji meseci so bili natrpani, kar je vplivalo tudi na zamik izida tokratne številke Bicikla za ves mesec. A po mojih izkušnjah je vse za nekaj dobro in tako smo lahko v tokratno številko v zadnjem trenutku umestili fotoreportažo s 14. etape Dirke po Italiji, kjer smo bili del zgodbe na od navijačev razgretem Zoncolanu.

Zdaj že nestrpno pričakujemo 25. izvedbo dirke Po Sloveniji, ki bo imela po dolgem času pet etap. Zazrli smo se v preteklost in izbrskali, kaj vse se je zgodilo v preteklih izvedbah. Po petih letih je zanimanje uredništva spet pritegnil Tadej Valjavec, ki je znova na dres pripel startne številke in na začetku sezone odpeljal etapno dirko Istrska pomlad. Tadej nam je med drugim zaupal, da je strasten roker, ki redno obiskuje koncerte legendarnih U2. Zato sem si med pisanjem uvodnika zavrtel njihovo zgoščenko, med drugim pesem Beautiful Day, ki nas spomni, da moramo iskati smisel v pozitivnih stvareh, ki nas spremljajo na vsakem koraku. V duhu te pesmi vas vabim, da do izida poletne izdaje revije Bicikel, ki jo boste brali že čez dober mesec dni, kliknete na www.bicikel.com. Na prenovljeni spletni strani si boste lahko med drugim ogledali predstavitve koles in opreme, morda boste našli novo idejo za izlet, lahko pa preprosto oddate mali oglas za opremo, ki je ne potrebujete več.


Kazalo

Marato Slavnik

Dirka po Italiji, 14. etapa Monte Zoncolan

25. Dirka po Sloveniji

Tadej Valjavec nekoliko drugače.

Električno cestno kolo Pinarello Nytro

Istra v objemu vinogradov.

Značke: Cestno
Ključne besede:
Komentarji
n3o 31.05.2018 08:27
vse lepo in prav...zlo lepa stran...vendar bi bilo primerno, da napišete da spletna stran ne bo dosegljiva en teden...izpadete daleč bolj verodostojni kot pa sicer....
Maj_ex 31.05.2018 11:33
👍
Mad_one 31.05.2018 12:51
Pozabili ste napisati, da je strežnik zdaj na NordCapu, pa v poletnem času dan traja malce dlje od 24 ur … 😜Na nov design/strukturo se bo treba najprej še privaditi (raziskati).Šimfali bomo po tem … 🙈
Mad_one 31.05.2018 12:53
Evo … prva ugotovitev: prelomi vrstic v komentarju so ignorirani.Dopustite prelome! Prispevki bodo bolj pregledni, kot če je vse stlačeno v ISTI odstavek.
Mad_one 31.05.2018 12:54
Še ena … popravljanje lastnega (zadnjega) prispevka … kam je izginila ta opcija ???
n3o 31.05.2018 14:05
https://granfondo-cycling.com/??? vzporednice ???
Pinocio 31.05.2018 18:10
Če sem popolnoma odkrit,mi je stara stran bila bolj všeč.Bomo pa vidli kaj bo,ko bo začel forum funkcionirat.😎
sixsl 31.05.2018 21:25
Tole se bo pa treba še malce navadit. Stara stran nam je čisto zlezla pod kožo, zato je to osvežitev. Pa saj se človek vsake novosti počasi navadi. Srečno naprej...
nanisimi 31.05.2018 23:29
👍👍
bécane 01.06.2018 21:05
Novosti se bomo privadili (kot vedno), edino tisto ikono za vreme umaknite. Trenutno kaže Ljubljana dež 17°C, je pa suho in 25°C :)Ze tko je z vreme napovedmi cela zmeda, človek bere več portalov in vsak kaže drugače in narobe :)
kenz76 02.06.2018 15:27
mene pa pri komentarjih/forumu moti, da so nove objave zgoraj. je neugodno za prebiranje... 
sixsl 02.06.2018 15:44
@kenz76
mene pa pri komentarjih/forumu moti, da so nove objave zgoraj. je neugodno za prebiranje... 
Točno to! Če se da to čimprej obrniti.
Urednik 05.06.2018 21:38
@sixsl
@kenz76
mene pa pri komentarjih/forumu moti, da so nove objave zgoraj. je neugodno za prebiranje... 
Točno to! Če se da to čimprej obrniti.
Urejeno
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ