Športnik leta: Primož Roglič samo za Goranom Dragićem

Športnik leta: Primož Roglič samo za Goranom Dragićem
13.12.2017 AVTOR: D. Z.
Društvo športnih novinarjev Slovenije je izbralo najboljše športnike v letu 2017. Primož Roglič na drugem mestu med moškimi!

DŠNS oziroma Društvo športnih novinarjev Slovenije že po tradiciji vsako leto z glasovanjem med novinarji, ki so člani tega društva izbere najboljša športnika, športnico in ekipo v Sloveniji.

In, kako je bilo letos? Najboljša športnica je bila po mnenju novinarjev trenutno sicer poškodovana Ilka Štuhec. Najboljši športnik pa košarkar Goran Dragić, ki je kot kapetan slovensko košarkarsko reprezentanco v Turčiji popeljal do naslova evropskega prvaka. Poleg tega je postal tudi MVP (najkoristnejši igralec) evropskega prvenstva. In potem je tu Primož Roglič.

Dragić je prejel 337 točk, Roglič pa 162. In to po kakšni sezoni! Blestel je od začetka sezone. Dobil je etapno dirko po Algarvu, na četrtem mestu je končal dirko Tirreno-Adriatico. Sledila je izjemna predstava na dirki po Baskiji, saj je po pogumnem napadu v samem zaključku dobil zahtevno četrto etapo. Dva dni kasneje je bil še najbojši v zaključni vožnji na čas in je prestižno dirko končal na petem mestu. Sledil je nastop na dirki po Romandiji. Tudi tu je dobil zaključni kronometer in se zavihtel na končno tretje mesto.

Po premoru in pripravah je dobil prolog na dirki Ster ZLM, ki jo je končal na drugem mestu. Cestno državno prvenstvo je končal na petem mestu, potem pa prvič nastopil na dirki po Franciji. Nesrečno je padel na prologu, čeprav je bil eden izmed favoritov. Četrti je bil v 15. etapi. Dva dni kasneje pa izjemen podvig v kraljevski etapi od Le Mure do Serre Chevalier. Bil je v pobegu dneva, proti vrhu najvišje točke Toura (Galibier) pa se je otresel vseh ubežnikov in sam nadaljeval proti cilju. Veselil se je izjemne zmage, kot prvi Slovenec! Potem se je posvetil pripravam na svetovno prvenstvo in tam spet zablestel, saj je v vožnji na čas zasedel drugo mesto.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ