Spoznajmo Giro: Prihaja tudi že nosilec rožnate majice

Spoznajmo Giro: Prihaja tudi že nosilec rožnate majice
03.01.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Letos bomo kolesarski navdušenci še s posebnim veseljem spremljali dirko po Italiji. Primož Roglič bo kandidat za najvišja mesta, zato bomo v naslednjih mesecih spoznavali podrobnosti Gira 2019.

Vedno znova se ponavaljamo, ampak dejstvo je, da bo konkurenca na dirki po Italiji letos zares izjemna. Zdaj je nastop na italijanski tritedenskih preizkušnji potrdil še Luksemburžan Bob Jungels. Član moštva Deceuninck Quick Step ima z Girom že izkušnje. Leta 2016 je namreč nosil rožnato majico vodilnega v skupnem seštevku, dirko pa je potem končal na šestem mestu. Naslednje leto je bil osmi. Obakrat pa je osvojil belo majico najboljšega mladega kolesarja. Lani je vse stavil na dirko po Franciji in jo končal na 11. mestu.

“Giro mi je všeč. Je zahtevna dirka, ki te prisili, da greš čez vse meje. Rad imam navijače, ki nam vsakič pripravijo tako lep sprejem in s tem poskrbijo, da je to vedno znova nepozabna in neverjetna izkušnja,” je dejal 26-letni Jungels, ki je lani dobil veliko klasiko Liege-Bastogne-Liege. “Trasa je zanimiva, še posebej za tiste, ki so dobri v vožnjah na čas. Prvi teden se mi ne zdi preveč zahteven, a vendar se zdi, da so nekatere etape nepredvidljive. Ni prav veliko takih etap, za katere bi vnaprej lahko trdil, da bo zagotovo zmagal sprinter ali hribolazec. Zato bo to loterija. Prav tako dirkanje imam najraje.”

Obenem je Jungels dodal, da mu je Giro všeč prav zato, ker ni tako nadzorovan kot denimo Tour de France: “To mi ustreza. Še posebej, če je trasa odprta, z zahtevnimi vzponi, kot sta Gavia in Mortirolo, pa tudi s skoraj 60 kilometri vožnje na čas.” So pa iz belgijske ekipe že potrdili, da bo tudi Jungels sezono začel na dirki po Kolumbiji, ki bo potekala od 12. do 17. februarja. Na njej bodo nastopali številni zvezdniki, kot so Chris Froome, Nairo Quintana, Rigoberto Uran, Egan Bernal, Julian Alaphilippe, Miguel Angel Lopez, Richard Carapaz, Sergio Henao, Fernando Gaviria … 

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ