STO: 300 tisoč evrov, 6 ur prenosa in prikaz Slovenije

STO: 300 tisoč evrov, 6 ur prenosa in prikaz Slovenije
06.05.2017 AVTOR: D. Z.
Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije: "Prenost šestih urah dirkanja v štirih dneh."

Dirka po Sloveniji bo letos končno dobila tisto, kar si najbrž sleherni kolesarski navdušenec želi. Slovensko etapno preizkušnjo bomo lahko spremljali v živo prek televizije. Organizator je dobil očitno dovolj denarja, da bo plačal tujo produkcijo za prenos dirke.

Obenem bo dirko prenašal tudi Eurosport. In prav to je v interesu enemu izmed največjih investitorjev. Govorimo o Slovenski turistični organizaciji. »Športni segment je vse pomembnejši. Za sodelovanje pri prenosu kolesarske direk smo se odločili, ker gre za odmevni športni dogodek. Dirko si lahko na Eurosportu ogleda tudi do 240 milijonov gledalcev, « je na novinarski konferenci dejala direktorica STO Maja Pak.

Izrazila je zadovoljstvo nad tem, da je vendarle prišlo do dogovora. Dodala je, da bodo med dirko poskrbeli tudi za številne tuje novinarje, ki si bodo lahko ogledali lepote Slovenije. In prav to je cilj. Zato je STO pristopil h projektu: »Prenos na tako pomembnem športnem programu kot je Eursport predstavlja izjemno priložnost za pozicioniranje Slovenije kot zelene, aktivne, zdrave, v trajnostni razvoj usmerjene destinacije. «

Prav zato bo tudi vodilni v skupnem seštevku po novem nosil zeleno majico. Dirka se oglašuje tudi z novim slogahom. Fight for green oziroma Boj za zeleno. »Tukaj predvsem ciljamo na turiste, ki jih zanima aktivni oddih in v Sloveniji je 75 odstotkov turistov pride prav z motivom aktivnega oddiha. Vsekakor je tudi povod za sodelovanje v tem, da smo združili moči različni akterji v turizmu, gospodarstvu, športu. « Kolesarska dirka je tako očitno združila številne sektorje, ki bi radi nekaj dosegli na področju oglaševanja:

»Prepričana sem, da bo dogodek izjemno učinkovit. Gre za prenos šestih ur dirkanja v štirih dneh. Tretjina od tega bo namenjena prikazu lepot slovenije, destinacij naše turistične aktivne ponudbe. Skozi to ciljamo prave ljudi. V okviru tega sodelovanja to pomeni intenzivno oglaševanje Slovenije kot turistične in gospodarske destinacije vse od konca aprila do junija. « In, za kakšen vložek gre? »Tristo tisoč evrov je celoten vložek za sodelovanje vseh partnerjev v tem projektu. Za prenos in oglaševanje. STO je vložila 149 tisoč evrov, « je še pojasnila Pakova.

Značke: Cestno, Dirka po Sloveniji
Komentarji
RF 06.05.2017 07:16

Kakšna bo pa majica za najboljšega šprinterja? Da ne bomo pošiljali napačnega sporočila, da je "šprinterska" majica pomembnejša kot za skupni seštevek. Mogoče bi lahko bil drugačen tudi slogan. Fight for green je kot na Giru Fight for pink. Upam, da bo dobro izpadlo in da bo drugo leto še kaka etapa več in da se bo dirka še nadgradila ob rednih prenosih. 
Meni nek nemški kolega vedno ko se srečava, prinese članek o kolesarjenju v Sloveniji iz neke nemške kolesarske revije. Se pravi, se pojavljamo in pritegnemo pozornost.

VILI63 06.05.2017 07:51

U je grda zelena.nagubano čelo A niso mogl neki lepši odtenek dat - bolj v stilu trave/gozda.

nanisimi 06.05.2017 07:58

Aleluja!

copi 06.05.2017 08:26

Vse lepo in prav, škoda ker se niso bolj potrudili pri trasi saj bo kar nekaj biserov Slovenije trasa zaobšla.

mtj 06.05.2017 12:05

Lepa zelena... Majici se ne vidi dizajnerske roke!

gtrks 06.05.2017 12:16

Pohvalno, da so končno ugotovili,da je prenos teh dirk odličen način za predstavitev države, kot davkoplačevalec z veseljem plačam takšno reklamo. Več turizma več denarja za ceste in za zdravstvo. 

Glede na to, da večinoma gledajo tekme kolesarji, bi se s tem lahko močno spodbudil kolesarski turizem v SLO, ki je nerazvit, milo rečeno. V drugih državah mastno služijo z njim še posebej na osnovi masovnih maratonov. Živimo poleg Italije, kjer je kolesarska kultura močno razvita pa kolesarjev ne znamo privabiti sem. Hoteli okoli takšnih maratonov so polni. 

Torej, ne oglaševati samo lepote narave ampak tudi ponudbo kolesarskih enodnevnih in večdnevnih maratonov po Sloveniji, ki bodo večkrat poplačale takšen vložek. 

Yebach 07.05.2017 08:52

Top kar se tiče upgrade-a za Dirko po ezloveniji, je pa res da glede na to da bo končn na Eurosportu in da bo prenos na nivoju bi lahko v traso vključil mesta oz bi sama trasa lahko šla po koncih slovenije ki so "glavni" biseri (Bled, Bohinj, dolina soče, mangart itd.). Je res da je pravilno da se promovira tudi druge konce Slovenije ampak vseeno, bi se vsaj za prvič dal prilagodit zadevo. Drugače pa thumbs up za organizacijski odbor dirke in vse ostale vpletene v tole

TomazK 07.05.2017 08:57

Upajmo da bomo v teh nekaj urah dobro predstavili lepote naše države. Če bi se malo spremenila še miselnost so potenciali izjemni. Če bi obnovili ceste na najbolj priljubljenih kolesarskih destinacijah in pomagali zasebnim investitorjem bi cele regije lahko živele samo od tega. Tovrstna izpostava pa je osnova..

franklin 08.05.2017 09:29

Super..To bo lepa turistična promocija države..
Naši "južni" sosedi hrvati to počnejo že 3 leta.
Mi smo pač malo bolj počasni kul 

kenz76 08.05.2017 10:54

"biseri" slovenije niso želeli primakniti dovolj ??? smeh vsaka promocija stane. več vložiš, več dobiš.

glede na to, da so menda Hrvati plačali 2 miljončka za prenos, smo jo mi itak poceni odnesli... samo da ne bo "mal dnarja, mal muzke". 

nemelk 08.05.2017 15:07

6ur/4 dni torej 1,5 ure na dan/etapo.. Žal 'moje' Kokrice ne bo na ES :(

TIF 08.05.2017 18:47

žolna šport potrebuje boljšega dizajnerja....

nemelk 08.05.2017 20:09

Ne boljšega, ampak SPLOH dizajnerja :) pa tisto 1/4 zadrgo bi tudi lahko že prerasli kaže jezik

majas 18.05.2017 08:57

jaz upam, da bo vsaj kak kočevski medved. ker jaz traso v primerjavi s tem kar obstaja po svetu težko ocenim kot poželjivo...

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ