Stotinke odločile prvaka, Adria Mobil 20. (fotogalerija)

Stotinke odločile prvaka, Adria Mobil 20. (fotogalerija)
22.09.2013 AVTOR: BOSTJAN SVETE
S preizkušnjama v ekipnem kronometru najboljših moških in ženskih kolesarskih ekip se je v Firencah pričelo 80. svetovno prvenstvo v cestnem kolesarstvu. Adria Mobil odlična 20.
Svetovno prvenstvu v Firencah se je začelo z ekipnim kronometrom. Najprej so nastopile ženske ekipe. Zmagale so članice ameriškega moštva Specialized Lululemon, ki so a več kot minuto ugnale članice nizozemske ekipe Rabo Women Cycling Team. Tretja je bila avstralska Orica. V moški konkurenci smo videli izjemno tesen obračun za naslov prvaka.

Moške ekipe so morale prevoziti dobrih 57 kilometrov. Sicer so bili bolj ali manj ravninski, a kolesarji so na polno vozili več kot eno uro. Na startu je bilo kar 35 ekip, tudi Adria Mobil. našo edino ekipo na tem prvenstvu so zastopali Bruno Maltar, Kristjan Fajt, Radoslav Rogina, Klemen Štimulak, Matej Mugerli in Tomaž Nose. S progo so opravili v uri osmih minutah in 50 sekundah. Na koncu so zasedli 20. mesto, izmed ekip, ki nimajo licence Pro Toura, je Adrio Mobil premagala zgolj mlada ekipa Rabobanka. A boj za zmago se je odvijal predvsem med dvema ekipama.

Orica GreenEdge - zastopali so jo Michael Hepburn, Jens Mouris, Luke Durbridge, Brett Lancaster, Daryl Impey in Svein Tuft - je postavila najboljši čas. Zadnji na progi pa so bili kolesarji moštva Omega Pharma Quick Step. Torej kolesarji, ki so branili lanski naslov prvaka. Letos so za to moštvo vozili Michal Kwiatkowski, Tony Martin, Sylvain Chavanel, Peter Velits, Kristof Vandewalle, Niki Terpstra. Razlika je bila vsskozi zelo majhna, Avstralci so nastop Belgijcev spremljali na mestu vodilnega.

Ko pa so člani Omega Pharme prečkali ciljno črto, je postalo jasno. Ubranili so lansko zmago, a avstralsko ekipo so premagali za vsega 81 stotink sekunde. Traso so prevozili s povprečno hitrostjo 53,4 km/h. Kolesarji Skya so z zaostankom 22 sekund zasedli tretje mesto. Zanje so vozili Richie Porte, Christopher Froome, Edvald Boasson Hagen, Thomas Geraint, Konstantin Sivcov in Vasilij Kirjenka.

Astana Janija Brajkoviča je zasedla šesto mesto, sedmi je bil Kristjan Koren s Cannondalom. Matej Marin je z moštvom Gourmetfein Simplon zasedel 32. mesto.

Rezultati Ekipni kronometer
1. Omega Pharma-Quick Step (Bel) 1:04:16
2. Orica-GreenEdge (Avs) 0:01
3. Sky (VB) 0:22
4. BMC Racing (ZDA) 1:02
5. RadioShack-Leopard (Luks) 1:17
6. Astana (Kaz) 1:21
7. Cannondale (Ita) 1:28
8. Garmin-Sharp (ZDA) 2:01
9. Saxo-Tinkoff (Dan) 2:14
10. Movistar (Špa) 2:31
20. Adria Mobil (Slo) 4:34
32. Gourmetfein Simplon (Avt) 7:13

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ