Svetovni prvak že kaže pravo formo, Wellens zadržal vodstvo

Svetovni prvak že kaže pravo formo, Wellens zadržal vodstvo
07.02.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Filippo Ganna se je v zaključku 4. etape dirke Etoile de Besseges otresel preostalih članov ubežne skupine in se sam odpeljal prvi zmagi sezone naproti. Christophe Laporte je dobil šprint glavnine, Tim Wellens pa zadržal vodstvo.

Četrta etapa je bila na papirju namenjena šprinterjem, zato močni ubežni skupini, v kateri so bili Anthony Perez, Alexys Brunel, Ludovic Robeet, Dries De Bondt, Ganna in kasneje še Niki Terpstra, Pierre Latour in Alberto Bettiol v glavnini niso posvečali preveč pozornosti.

Držali so jih na varni razdalji, niso si uspeli privoziti večje prednosti in osem kilometrov pred ciljem je glavnina ubežno skupino skorajda že ujela. Takrat je udaril svetovni prvak v vožnji na čas Filippo Ganna, ki je v podobnem slogu zmagoval že na Giru, tokrat pa se je sam odpeljal proti cilju in prinesel Ineosu prvo zmago nove sezone. Izjemen je bil način, kako se je Ganna otresel kolegov iz ubežne skupine, saj sploh ni napadel v pravem pomenu besede, v sede je močneje pritisnil na pedala in tekmeci tudi v zavetrju niso zdržali izjemnega ritma Italijana.

Laporte je 17 sekund kasneje dobil šprint glavnine pred Pascalom Ackermannom in Gregom van Avermaetom. Wellens je v skupnem seštevku ohranil 44 sekund prednosti v boju za oranžno majico pred Madsom Wurtzom Schmidom, skupno zmago na dirki pa bo danes potrjeval v vožnji na čas.



Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ