Wellens po samostojnem napadu na pragu skupne zmage

Wellens po samostojnem napadu na pragu skupne zmage
05.02.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Tim Wellens je v svojem značilnem slogu napadel v zadnjih 15 kilometrih 3. etape dirke Etoile de Besseges in si poleg etapne zmage privozil tudi zajetno prednost v skupnem seštevku dirke.

Tretja etapa je bila na papirju najtežja, razplet pa negotov, saj so bili trije kategorizirani vzponi na vrsti v prvi polovici etape. Za ofenzivo so se odločili pri Ineosu, že na prvih dveh vzponih je napadal Egan Bernal, s tretjim napadom Kolumbijca pa se je glavnina razbila in v ospredju je ostala elitna skupina okrog 20 kolesarjev.

V lov za ubežniki so se podali pri Cofidisu, saj so želeli ubraniti majico vodilnega, ki jo je nosil Christophe Laporte, a so bili kljub pomoči kolesarjev Total Direct Energie in EF - Education Firsta nemočni in ko je prednost narasla na več kot dve minuti, so se počasi sprijaznili s porazom.

Do konca etape se je v ospredju dirkalo na nož, odločilni napad pa je 14 kilometrov pred ciljem uspel Timu Wellensu. Za Belgijcem se nekaj trenutkov ni podal nihče, Wellens pa je eden najboljših napadalnih kolesarjev v karavani, ki je dobro formo dokazal že na GP Marseillaise, in do cilja se ni več oziral nazaj.

Dvignil je roki za etapno zmago na ciljni črti 3. etape v Bessegesu, zasledovalna skupina 16 kolesarjev pa je v cilj prišla 37 sekund za njim. Šprint za drugo mesto je dobil Wellensov rojak Edward Teuns, tretji je bil Mads Wurtz Schmid.

Wellens ima v skupnem seštevku zdaj 44 sekund naskoka pred Teunsom, do konca dirke pa sta še dve etapi. Jutri naj bi še eno priložnost dobili šprinterji, v nedeljo pa je na vrsti 10,7 kilometra dolga zaključna vožnja na čas. V boju s štoparico je Wellens zelo dober, tako da si je z današnjo akcijo na široko odprl vrata do skupne zmage na prvi evropski etapni dirki v tej sezoni.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ