Tadej Pogačar gre na Tour!

Tadej Pogačar gre na Tour!
18.12.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Tadej Pogačar bo naslednje leto nastopil na dirki po Franciji! To so sporočili iz ekipe UAE Team Emirates in to potrdil Pogačar na svoji spletni strani.

Okvirni program dirk Tadeja Pogačarja za sezono 2020 je že bolj ali manj znan. Zdaj je tudi jasno, da bo nastopil na dirki po Franciji. Sezono bo sicer začel na dirki po Valenciji v začetku februarja, potem pa bo nastopil še za klub UAE Team Emirates zelo pomembni preizkušnji UAE Tour. Sledil bo še nastop na dirki Pariz-Nica. Aprila bo nastopal na enodnevnih preizkušnjah. Potem pa priprave, Criterium du Dauphine in Tour de France.

"Z ekipo smo postavili dva programa. Za Giro in za Tour. Odločili smo se, da je Tour boljša izbira. Giro bi bil bolj stresen, kajti, če želim biti dober že na UAE Touru, potem ne bi imel dovolj časa za pripravo na Giro. Če pa grem na Tour, imam več časa in bo tako zame manj stresa," je Pogačar dejal v intervjuju za cyclingnews.com.

Zanimivo. Pri ekipi so se odločili, da bodo na Tour poslali tudi Fabia Aruja, ki bo prevzel vlogo kapetana, zato Pogačar pravi:

"Na Tour bom šel s podobnimi občutki, kot sem šel na Vuelto. Poskusil se bom naučiti, kolikor bo le mogoče. Če se bo Aru zares dobro počutil, bomo napadali rumeno majico in ga bom stoodstotno podprl." Pogačar je še dodal, da mu je taka vloga všeč, saj zato ne čuti takega pritiska: "Rezultati niso pomembni. Želim samo videti, kako je z mislijo na prihodnost. Lahko sem sproščen in se na tritedenskem Touru nekaj naučim."



Priznal je še, da potrebuje še nekaj časa, da bi se povsem znašel v vlogi kapetana: "Vuelta je povsem drugačna kot sta Giro ali Tour. Vsaka tritedenska dirka je po svoje posebna. Ne moreš pričakovati, da če si zmagoval na Vuelti, da boš tudi na Touru. Pridejo drugi kolesarji, več je pritiska in stresa. Želim zgolj videti, kako bo. Seveda želim biti v najboljši formi in dati vse od sebe, a brez pritiska."


V intervjuju za cyclingnews.com je Pogačar govoril tudi o tem, da se mora še veliko naučiti, pa tudi, da lahko še zelo izboljša tudi vožnjo na čas: "Cilji pa so zdaj bolj jasni. Zagotovo želim dobiti tritedensko dirko. Tour, Giro ali Vuelto. Želim napredovati do točke, ko to ne bo več mogoče. Naredil bom vse, da bom najboljši, kar bom lahko in videli bomo, kam me bo to pripeljalo."



Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ