Tadej Pogačar in Jan Polanc z ekipo na prvih pripravah (FOTO)

Tadej Pogačar in Jan Polanc z ekipo na prvih pripravah (FOTO)
28.10.2019 AVTOR: DZ, foto: UAE Team Emirates

Sezone je za najbojlše kolesarje sicer konec, a prvi pogovori, prva skupna druženja pred začetkom so že v teku. Tudi za kolesarje moštva UAE Team Emirates.

Primož Roglič se je s kolegi pri moštvu Jumbo Visma nekaj dni že mudil na Nizozemskem in “spoznal” svojega dvojnika  Člani Bahraina Meride, ekipe, v kateri so številni Slovenci so bili v Veliki Britaniji pri McLarnu. Člani UAE Team Emirates pa so te dni v Abu Dabiju. Seveda tudi dva Slovenca Jan Polanc in Tadej Pogačar. Iz ekipe so nam poslali nekatere fotografije s tega druženja.

Bolj kot tretningu je to druženje namenjeno načrtovanju za prihodnjo sezono. V letu 2020 bo v ekipi kar 29 kolesarjev. Novi bodo Davide Formolo, David de la Cruz, Max Richeze, Brandon McNulty, Mikkel Bjerg, Alessandro Covi in Joe Dombrowski. Glavna aduta na tritedenskih dirkah bosta Tadej Pogačar in Fabio Aru, ki pa se nikakor ne more vrniti na raven, ki smo jo bili pri njem pred leti že vajeni.

"Po eni strani smo celo nekoliko boljšo od načrtov. Če pogledamo na lestvico, smo bili četrta najboljša ekipa na svetu. Seveda, če gledamo na predstave posameznikov, smo veliko več pričakovali od Aruja in Gavirije, medtem ko je Pogačar zablestel prej kot smo to pričakovali," je priznal menedžer pri ekipi Mauro Gianetti.

Sicer pa sta odlično nastopala tudi oba Slovenca. Pogačar je dobil dirko po Algarveju in po Kaliforniji. Bil je med najboljšimi na dirki po Baskiji in na dirki po Sloveniji. Dokončno je zablestel na dirki po Španiji. Dobil je tri gorske etape in bil tretji v skupnem seštevku. Bil je tudi najbojlši med mladimi. Jan Polanc je dva dni nosil rožnato majico na dirki po Italiji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ